2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Elátkozott vérvonalak

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Azért jelentkezem önnek, mert elgondolkodtam a családi vérvonalamon. Létezik-e valójában olyasmi, hogy el vagyunk átkozva, generációkon keresztül? Nekem ez mégis hihetetlen. Régebben nem hallottam ilyesmiről.
– Pedig a történelem során volt erre több példa is.
– Valójában? Elmondana néhányat? Akkor talán könnyebben elhiszem és beletörődöm...
– Igen, mesélek róla. Leginkább 7 generáción keresztül van hatása. De lehet kevesebb is, ha az átok úgy lett kimondva, vagyis el lehet átkozni egy személyt, vagy csak annak a hozzátartozóját, esetleg csak a fiú- vagy csak a lányutódokat, sőt ki is lehet mondani, hogy miben ne legyen szerencséjük, vagy mi történjen velük. Tudok olyan esetről, ahol a leányunokák mind fiatalon megözvegyültek, olyan esetekről is, ahol az anyák elveszítették fiatal fiaikat, több generációkon keresztül.
– Meg lehet-e ezt állítani?
– Enyhíteni lehet. Főleg, ha az ember idejében felismeri, s tudja is, hogy mire hat ki az átok. Például arra, hogy ne legyen szerencséje a szerelemben, vagy a pénzben, vagy legyen komoly beteg stb. Léteznek védelmek, átokleszedés, energetikai tisztítás, talizmánok. Ekkor vagy nem történik meg a baj, csak kisebb mértékben, vagy ha már megtörtént, akkor a következmények legyenek enyhébbek, esetleg meg lehet gátolni, hogy folytatódjon a gyerekekre vagy unokákra. Az is egy fontos rítus, amikor meditatív állapotban az átkot szóró személyt megkérjük, hogy vonja vissza átkát, esetleg a bajt okozó ősünknek bocsátunk meg a tettéért, amiért valakinek bajt okozott, s az utána elátkozta. Ezek fontos mozzanatok, így szabadságot nyerünk mi is, utódaink is, s felszabadul a teher alól ősünk lelke is, aki rosszat tett életében, s felszabadul a teher alól az átkot szóró ember lelke is. Nagy hiba nem hinni az átok erejében és nem észrevenni az ismétlődő problémákat a családban.
– Említette a történelmet, talán politikusokkal is megesett ilyesmi.
– Igen. Egyesek szerint a Romanov családi mészárlást is egy átok idézte elő. De itt van a Grimaldi átok, mely szerint „egy Grimaldi házassága sem lehet boldog". Így is lett, megcsalás, árulás, válás, sőt halál lett a vége minden Grimaldi házasságnak e szerelmi rontás, vagyis átok miatt. Ismert a Getty átok is. Olajat talált Jean Paul Getty, s nagyon meggazdagodott. Ám minél gazdagabb lett, annál fukarabb is, pénzfüggővé vált, s attól félt, hogy kihasználják. Képtelen volt szeretetre, olyannyira fukar és rideg volt, hogy 6 éves rákos gyermekét sem látogatta meg, nem fizette ki a kórházi számlát, mert szerinte túl sokat kértek, s még a kicsi temetésére sem ment el. Leszármazottai bűncselekményeket követtek el, senki nem volt boldog a családban.
– Jut eszembe, a Kennedy családban is sok haláleset volt.
– Igen, egyik csapás a másik után jött az amerikai királyi házban. Joseph Kennedy fegyvereket adott el a náciknak, ezért is átkozták sokan, és zsidóellenes is volt. Született neki egy beteg lánya, gyermekét vesztette el, s a következő generációnál sem állt meg az átok, mert unokája és annak felesége egy repülőbalesetben halt meg. Tehát látja, híres és gazdag embereket is ugyanúgy sújtja az átok. Mi a helyzet önnél, miért érdekli ez a téma? Talán az ön családjában is van hasonló eset?
– Hát, igen, habár ezen csak nemrég gondolkodtam el. A mesékből tudom, hogy üknagymamám férje a háborúban eltűnt, sosem jött róla hír. Nem is ment többször férjhez. Dédnagymamám férje a háborúban elesett, ő is egyedül maradt. Nagyapám a katonaságnál szolgált, ismeretlen okok miatt meghalt, nagyanyám sem ment azután férjhez. Apám rendőr volt, tehát itt is volt egyenruha, fegyver. Amikor elvesztettük őt, egy világ dőlt össze bennem s anyámban, aki azóta is egyedül van. Egy férfirokonom részt vett „önkéntesként" a '90-es években, nem került haza, a család még most is gyászolja. Én sem jártam szerencsével, külföldi, vagyis menekült családból származó párom volt, tehát szintén a háború, a zavargások játszottak közre, s amikor egyszer hazament, hogy szétnézzen azon a tájon, egy baleset következtében meghalt. Most nagyon félek, mert van egy lányom. Vajon reá is ilyen jövő vár? Meg tudjuk ezt fékezni?
– Ön már több generációt felsorolt, az is lehet, hogy már letelt a 7 generáció, ám ne bízzuk a véletlenre. Ahogyan említettem, vannak szertartások, védelmi tükrök és talizmánok, ezeket okvetlenül megcsináljuk.
– S van még egy kérdésem. Én férjhez mehetek még egyszer? Mivel a többieknek nem sikerült, vagy lehet, hogy nem is akartak, de igen magányosak voltak. Megtörik-e az átok akkor, vagy nem is engedi meg az átok, hogy ismét férjhez menjek? Netán a jövendőbelimre is tragédia várna?
– Sok függ attól, hogy az átok hogyan lett kimondva. De ha már egyikük sem volt utána boldog párkapcsolatban, valószínűleg ez is az átok része. Ám ne várjuk meg, hogy megtudjuk, milyen tragédia történne, hanem tisztítsuk le önről is a negativitást, s majd akkor próbálkozzon társat találni.
– Igen, az jó lesz.

***
Azóta eltelt néhány év, s jelentkezett a hölgy. Megtört az átok, férjhez ment egy olyan férfihoz, aki nem hord fegyvert és egyenruhát, reméljük, hogy semmiféle háború nem lesz az elkövetkező évtizedekben. Lánya is lassan felcseperedik, s nála remélhetőleg nem lesz észlelhető semmi nyom az átokból. Most tiszták nála az energiák, a védelem megtörtént, a megfelelő energiák irányításának köszönhetően.