2024. április 25., csütörtök

A BIA dokumentációkat megsemmisítő berendezéseket szerezne be

A Biztonsági-Információs Ügynökség (BIA) tíz darab berendezést tervez vásárolni, amelyeket a dokumentációknak szétvágással történő megsemmisítésére használnának – írja az N1 hírportál.

A pályázati kiírásban, amelyet 1,6 millió dináros értékben határoztak meg, a BIA a papírdokumentumok és az optikai médiaeszközök megsemmisítésére szolgáló berendezéseket árusító cégeket keres.

Az érdekelt vállalatok augusztus 26-ig nyújthatják be a pályázatra való jelentkezésüket, a szerződés odaítéléséről pedig az ár fogja képezni a legfőbb kritériumot.

A BIA a pályázati anyagban pontosan le is írta a kívánt szerkezet működését, miszerint a berendezésnek egyszerre minimum öt lapot kell szétvágnia, mindezt cikkcakkban. Emellett a berendezésen a papír behelyezésére szolgáló nyílásnak minimum 260 milliméter szélesnek kell lennie.

A papír befogadására alkalmas doboznak a berendezésben maximum 100 literesnek kell lennie. A BIA emellett a szerkezetek gyártóját is megjelölte, amely DAHLE 710, vagy más fajta eszköz is lehet.