2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Győzelem, Messi nélkül

Vasárnap este hivatalosan is elkezdődött a Messi utáni időszámítás Barcelonában. A katalánok immáron a hatszoros aranylabdás argentin csillag nélkül vágtak neki az új La Liga-szezonnak. A gránátvörös-kékek ráadásul nem is könnyű ellenfélt fogadta a Camp Nouban, ám a baszk Sociedad csak ráijeszteni tudott a gigászra. A mérkőzés legjobbja az Eb-n is jól teljesítő dán Braithwaite volt, aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Barcelona 4:2-es győzelméhez. A másik bajnokesélyes, az Atlético idegenben nyert a vigói Celta ellen. Szintén tekintélyt parancsoló győzelmet könyvelt el az andalúziai Sevilla is, amely hazai pályán 3:0-ra legyőzte a Rayo Vallecanót.

A hétvégén a PL-ben is rajtolt a versenyfutás, rögtön egy Tottenham–Manchester City derbivel. Guardiola már a mérkőzés előtt figyelmeztette a közvéleményt, hogy a szokásos rossz City-kezdés benne van a pakliban, a spanyol szakember pedig nem is tévedt. A Spurs minimális arányban, Szon góljával legyőzte a címvédőt, amely így máris hátrányba került riválisaival szemben. Olaszországban a Serie A küzdelmei ezen a héten indulnak, de a kupában a legjobb 64 között már játszottak elsőligás egyesületek, s ha nehezen is, de mindannyian igazolták a papírformát.

Angol bajnokság, az 1. forduló: Tottenham–Manchester City 1:0. Francia bajnokság, a 2. forduló: Lens–St. Étienne 2:2, Marseille–Bordeaux 2:2. Az élcsoport: Angers, Clermont, PSG 6 pont stb. Német bajnokság, az 1. forduló: Mainz–Leipzig 1:0, Köln–Hertha 3:1. Spanyol bajnokság, az 1. forduló: Celta–Atlético 1:2, Barcelona–Sociedad 4:2, Sevilla–Rayo Vallecano 3:0. Olasz kupa, 1/32: Empoli–Vicenza 4:2, Parma–Lecce 1:3, Torino–Cremonese 0:0 (11-esekkel 4:1).