2024. április 16., kedd

Egy kínai férfi megütött egy nőt a belgrádi autóbuszon

A kínai állampolgárságú W. X. (41) beismerte a belgrádi Második Alapfokú Ügyészségen, hogy szombaton egy kalapáccsal három nőt ütött meg a főváros 37-es számú autóbuszán – írja a 021.rs hírportál.

A kihallgatását követően az ügyészség az elzárását kérte a bíróságtól.

W. X. a kihallgatáson azzal védekezett, hogy tettét a forróság miatt követte el, mert mindig követi valaki. Az ilyen jellegű kijelentései miatt az ügyészség a pszichiátriai vizsgálatát tervezi elrendelni.

Az elzárását a szökés kockázata miatt ajánlják, mivel a gyanúsítottnak nincs bejelentett lakóhelye Belgrádban. A kiskorú fiát, aki a bűncselekmény során vele volt az autóbuszban, a Külföldiekért Hivatal és a Szociális Központ vették gondozásukba.

A gyanú szerint W. X. a 37-es számú autóbuszon, a Požega utcában többször kalapáccsal ütött fejbe két nőt, majd később ugyanazon a járaton még egy hölgyet bántalmazott ilyen módon. Az egyik utasnak sikerült elvennie tőle a kalapácsot, ezt követően pedig elmenekült.

A rendőrség gyors reagálásának köszönhetően a gyanúsítottat a fiával együtt a Požega utcában lévő buszállomáson találták meg, ahol letartóztatták.