2024. március 28., csütörtök

A fiatalokról szólt a péntek este

Sportolhattak, táncolhattak, tanulhattak, kikapcsolódhattak, továbbá az egészségmegőrzés és a megelőzés fontosságáról tájékozódhattak azok a szabadkai fiatalok, akik pénteken este ellátogattak a Harcosok sorakozója lakótelep sportpályáira, ahol Szabadka Város Ifjúsági Irodája a fiatalok világnapja alkalmából kétórás rendezvényt szervezett. Az ünnepségen a város több civil szervezete és intézménye is képviseltette magát. A résztvevők kipróbálhatták a zumbát, valamint a latin-amerikai táncokat. A Boombox Táncstúdió modern utcai táncokat mutatott be, míg az AKA fitneszklub tagjai az aerobic karatéval ismertették meg a közönséget.

A Gorillas Subotica amerikai futballklub sportolói edzésbemutatót tartottak, eközben a gyerekek, persze csak a pálya szélén, maguk is kipróbálhatták, hogy a focilabda rugdosása helyett milyen érzés tojás alakú labdát dobálni.

A Vöröskereszt szabadkai helyi szervezete az elsősegélynyújtás alapjaival ismertette meg a fiatalokat, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet munkatársai pedig egyebek mellett testtömegindex- és teljes testizom-mérést végeztek. A Szabadkán tíz éve rendszeresen megszervezett rendezvény idei mottója a következő volt: Tudom... és képes vagyok választani.