2022. január 27., csütörtök

FRISSÍTETT – Nem ritkul a forgalom a szerb-magyar határon

A Szerbiai Rádió és Televízió jelentése szerint a horgosi autópálya-határátlépőn öt kilométeres kocsisor várakozik, több mint négy órát vesztegelnek a Szerbiából kilépni kívánók. Kelebiánál is torlódás van, de több órát várakoznak a kisebb átlépőkön is.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között a horgosi közúti határátkelőhelyet csak a kilépő forgalom használhatja. 

A police.hu információi szerint a magyarországi oldalon sem rövid a várakozás, mintegy két órát kell vesztegelni a személygépjárműveknek, az autóbuszok egy órát várnak a Szerbiába belépéskor.

A Horvátországba, Észak-Macedóniába, Montenegróba, Bulgáriába belépni kívánók jelenleg legfeljebb egy órás várakozásra számíthatnak, de ez a nap folyamán valószínűleg változni fog.

A közmédia jelentése szerint egyébként az összes határátkelőhelyen folyamatosan változik a forgalom, ezért nem árt tájékozódni annak, aki útnak indul.

Viszont a legnagyobb elszántságra annak van szüksége, aki a Magyarországgal határos átlépőkön próbálkozik, hisz már napok óta nem apad a kocsisor, mint arról többször is hírt adtunk.

A hosszan tartó várakozás mindenkor megviseli az utazókat, a nagy melegben, amilyenre ma is számítani lehet, különösen megterhelő a határokon való veszteglés. Tegnap a délutáni órákban egy magyar állampolgárságú nőt kórházba kellett szállítani rosszullét miatt.