2024. március 29., péntek

Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken szombat délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható - közölte a rendőrség honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival utazóknak mindkét irányban négyórás várakozásra kell számítaniuk. A határátkelő Magyarországra belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépő oldalon egyórás a várakozás.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között a röszkei közúti határátkelőhelyet csak a belépő forgalom használhatja. Azonban itt is közel kétórás a várakozás.

A Kelebia-Tompa átkelőn is nagy a sor. Ott is közel 4 órás várakozásra készülhetnek az arra utazók.

Intenzív a forgalom az augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemelő Királyhalom-Ásotthalom közúti átkelőnél, ahol mindkét irányban egyórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség javasolja kisebb átkelők választását. Magyarország felé igénybe vehető még a Rábé-Kübekháza és a Gyála-Tiszasziget közúti határátkelőhely, mindkettő reggel 7-től 19 óráig fogad utasokat. Azonban itt is már egyórás volt a várakozás a reggeli órákban.