2024. március 28., csütörtök

A biztonságosabb közlekedésért

Gyermeküléseket osztottak

A kishegyesi önkormányzat sikeres pályázatai közé tartozik az ingyenes gyermekülések igénylésére vonatkozó. Erről tanúskodik az a tény is, hogy évről évre nő a pályázók száma. Az idei pályázat kedvezményezettjei tegnap vehették át az üléseket a községi képviselő-testület tanácstermében. Ez alkalommal minden pályázó kapott ülést – mondta el lapunknak Lukács Klára, a polgármester segédje, a pályázat felelőse.

– Márciusban írtuk ki a gyermekülések igénylésére vonatkozó pályázatot, amire 111 család jelentkezett. Pontosabban, 111 gyermek, mivel volt olyan család, amelyben több gyermek után is igényeltek. Az önkormányzat olyan döntést hozott, hogy mindenki, aki igényelte a gyermekülést, meg is kapta. Idén harmadik alkalommal írtuk ki ezt a pályázatot, az első alkalommal a Közlekedésbiztonsági Szövetség indítványára vágtunk bele. A kapcsolatot továbbra is tartjuk velük, és az ő egyik előadójuk tartott rövid képzést a szülők számára a gyermekülés helyes használatáról – számolt be Lukács, majd arról is szólt, hogy a rövid képzésen való részvétel volt az egyetlen feltétele a gyermekülés megszerzésének.

Előadás a gyermekülés helyes használatáró

Előadás a gyermekülés helyes használatáró

Az előző években már komoly érdeklődés volt a pályázat iránt, a tendencia pedig csak növekedett, ezért döntött az önkormányzat úgy, hogy önállóan, a szövetség anyagi hozzájárulása nélkül írja ki a pályázatot. A gyermekek biztonsága fontos szempont, amibe érdemes beruházni – fogalmazott a polgármester segédje, majd hozzáfűzte, hogy a jövő évben is ki fogják írni a pályázatot.