2024. március 28., csütörtök
ADORJÁN

Fiatalokkal, sikerre éhesen

Az adorjáni Tisza csapata szombaton immáron második szezonját kezdi az I. Vajdasági Ligában. A Tisza menti gárda a Kikindához látogat. A nyári átigazolási időszakban tíz új játékos érkezett a klubhoz, így Tomislav Sivić vezetőedzőnek egy szinte teljesen új, fiatalos keret áll rendelkezésére.

A csapat magva megmaradt, a célkitűzés pedig az volt, hogy a tapasztalt játékosok mellé fiatalok is érkezzenek. A vezetőedző és az adorjáni Tisza elnöke, Borsos Csaba szerint a mostani együttes előreléphet a tabellán, és ott lehet az első öt hely egyikén.

„Szorgalmasan dolgoztunk a felkészülési időszakban. Mondhatjuk azt is, hogy háromszor akkora lelkesedéssel vágunk neki ennek a szezonnak, mint az előzőnek. Az edzéseken kívül felkészülési mérkőzéseket is játszottunk erős riválisokkal. Bár a találkozón elért eredmények vegyesek, nem is a minél jobb szereplésre helyeztük itt a hangsúlyt, hanem arra, hogy taktikailag gyakoroljunk Remélem, már Nagykikindán megmutatjuk, mennyit léptünk előre” – mondta Sivić, és hozzátette, hogy a nagykikindaiak egy nagy múltú csapat, és biztosan komoly ellenállást tanúsítanak.

Az elmúlt idényhez képest a Tisza elveszítette hálóőrét, Dušan Tasićot, s mivel eddig nem sikerült tapasztaltabb kapust szerezni, a saját nevelésű, mindössze 17 éves Ladányi Áron kapja meg a lehetőséget a nyitómeccsen.

„Ígéretes tehetségről beszélünk, és ha úgy tekintünk rá, a klub utánpótlása is egyfajta befektetés a jövőbe. Előbb-utóbb mindenkinek végig kell mennie ezen az úton, a mezőnyjátékosoknak és főleg a védőknek pedig arra kell figyelniük, hogy az ellenfél csapata minél kevesebb lehetőséget dolgozzon ki” – zárta a vezetőedző.