2024. április 25., csütörtök
EURÓPAI KUPAPOROND

Portugál akadály

Ha nincs a belgrádi Partizan, akkor a cím helyén most egy nagy nulla is állhatna, mert nagyjából így lehetne jellemezni a magyar és a szerb csapatok csütörtök esti teljesítményét. Az újonnan indított, az európai kupaporond szempontjából harmadik rangba sorolható Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében mind az Újpest, mind pedig a Vojvodina és Čukarički gyalázatosan szerepelt. Az NB I. képviselője nagyon simán, 4:0-ra kapott ki idegenben a Baseltől. A lila-fehérek talán attól ijedtek meg, hogy a helyszínen tekintette meg a mérkőzést Roger Federer, akiről köztudott, hogy nagy Basel-rajongó. A Čukarički magabiztos, 3:0-s előnnyel utazott Svédországba a Hammarbyhoz, de 5:1-es megsemmisítő vereséget könyvelt el, így összesítésben 6:4-gyel alulmaradt. Az újvidéki Vojvodina még ennél is nagyobb pofont kapott az osztrák LASK otthonában (6:1).

A szerb együttesek becsületét a Partizan mentette meg, igaz, a Szuperliga éllovasa is épphogy továbbjutott. A fekete-fehér mezesek az utolsó percben egalizáltak a Szocsi ellen 2:2-re, s csak a tizenegyespárbajban mutatott biztosabb lövéseknek köszönhető, hogy a fővárosiak továbbjutottak. A Partizan előtt már csak egy akadály áll a KL-tábláig, ez pedig a portugál Santa Clara. A rájátszás első meccsét Portugáliában játsszák 19-én, a visszavágót egy hét múlva Belgrádban.

Érdekesebb eredmények, El, selejtező, 3. kör, visszavágó: HJK–Netfci 3:0 (tj. a HJK 5:2-vel), Celtic–Jablonec 3:0 (tj. a Celtic 7:2-vel). Kl, selejtező, 3. kör, visszavágó: Bodo–Pristina 2:0 (tj. a Bodo 3:2-vel), Molde–Trabzonspor 1:1 (11-esekkel 3:4, tj. a Trabzonspor), Qarabağ–Limasszol 1:0 (tj. a Qarabağ 2:1-gyel), Hammarby–Čukarički 5:1 (tj a Hammarby 6:4-gyel), Basel–Újpest 4:0 (tj. a Basel 6:1-gyel), LASK–Vojvodina 6:1 (tj. a LASK 7:1-gyel), Partizan–Szocsi 2:2 (11-esekkel 4:2, tj. a Partizan 3:2-vel), Anderlecht–Laci 2:1 (tj. az Anderlecht 5:1-gyel), Feyenoord–Luzern 3:0 (tj. a Feyenoord 6:0-val).