2024. március 28., csütörtök

A hétvégén csak Szerbia–Magyarország irányban használható a röszkei közúti határ

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság ma.

Szabó Szilvia közölte, a magyar rendőrség, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Ezzel egyidejűleg az autópályaátkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel - tudatta a százados.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű az egész nap működő tompai átkelő felé kerülni vagy igénybe venni a 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi átkelőt, illetve a tiszaszigeti vagy kübekházi átkelőket, melyek 7 és 19 óra között használhatók.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.