2024. április 25., csütörtök

Választanak Zenta községben

Hét helyi közösség tanácstagjairól döntenek vasárnap, augusztus 15-én Zenta községben, ahol több mint 21 ezer választópolgár adhatja le a voksát. A polgárok 7 és 20 óra között, összesen 14 szavazóhelyen járulhatnak az urnákhoz leadni voksukat. Sarnyai dr. Rózsa Edit, a községi Választási Bizottságának elnöke elmondta, választási listákra lehet szavazni. – A listákon egyéni jelöltek találhatók, minden helyi közösségben a tanácstagok számához mérten lehet szavazni a jelöltekre. Természetesen helyi közösségenként különböző számú jelölt van – magyarázta.

A községben 83 egyéni jelölt tudta összegyűjteni a jelöléshez szükséges aláírásokat. Az elmúlt választásokon többnyire 30-40 százalékos volt a részvételi arány. Cipó Igor, Zenta képviselő-testületének falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsosa elmondta, a helyi közösségek azok a szervek, ahová először futnak be a polgároknak az észrevételei. – Különösen jellemző ez a falusi helyi közösségekre. Négy falusi helyi közösségünk van községünk területén – fogalmazott.

Sztantity Szebasztián gazdasággal megbízott tanácstag elmondása szerint a községi önkormányzat nagy erőkkel dolgozik a település infrastrukturális felzárkóztatásán, valamint azon, hogy vállalkozóbaráttá tegyék a környezetet. – 33 utca aszfaltozása van tervben, várjuk rá a finanszírozási forrásokat, illetve a pályázati lehetőségeket. Jövőre tervezzük befejezni a város területén a kanalizációt a tartomány közreműködésével – mondta el.

Azok a polgárok, akik mozgáskorlátozottság vagy betegség miatt nem tudják személyeen leadni voksukat, kérvényezhetik a választási bizottságnál, hogy otthonukban szavazhassanak.