2024. április 20., szombat

Tábor a legkisebbeknek

Óriási gyermekzsivaj és az alkotásba belefeledkező gyerekek fogadták mindazokat, akik a tűzoltóotthon nagytermébe tévedtek a napokban. Hétfőn kezdődött és pénteken fog véget érni a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület legkisebbeknek szánt tábora. Linka B. Gabriella, a művelődési egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy hosszú idő után újra szerveztek tábort.

– Régebben voltak Ficánkoló táborok, és a mostani tábort ahhoz tudnám hasonlítani. Készülünk arra, hogy jövőre megújul a színházterem és a szövetkezeti otthon, ahol rendszeresen fogunk nyári táborokat tartani. A hagyományőrzéssel, agyagozással kapcsolatos táborok lesznek, de más művészeti technikákkal foglalkozók is. A gyerekek élvezik az ilyen, kicsit alkotunk, kicsit játszunk, kicsit énekelünk és táncolunk foglalkozásokat. A résztvevők száma napról napra növekszik, ugyanis először csak a kis csoportjainkra gondoltunk, mert velük a nagy műsorokra való készülés miatt kevesebbet foglalkoztunk júliusban. Ezért elsődlegesen őket hívtuk, de azt vettük észre, hogy külsősök is érkeztek. Nem mondjuk senkinek sem, hogy ne jöjjön, minden gyereket szívesen látunk – számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy a tábor ingyenes a gyerekek számára. A felhasznált eszközök mellett uzsonnát és szörpöt is kapnak.

A gyerekekkel ez alatt az öt nap alatt szakemberek foglalkoznak, akik a korosztályuknak megfelelő technikákra tanítják meg őket – tudtuk meg Linkától.
– Az első napon Talpai Zsana és Tumbász Kornélia mesejátékot dolgoztak fel bábokkal. A második napon Szőlősi Boglárka gyöngyözés technikát tanított a gyerekeknek. Szerdán agyagozással foglalkoztunk Szalma István vezetésével, csütörtökön pedig a könyvtárban leszünk, és meseillusztrációkat készítünk, valamint néptáncolunk. Pénteken íjászkodással és hagyományos gyermekjátékokkal zárul a tábor – számolt be az elnök.
A művelődési egyesület táborát a tartományi kulturális titkárság és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.