2021. október 18., hétfő
NBA

Dončić új szerződése

A Dallas Mavericks kosárlabdacsapata mindenben megegyezett szlovén sztárjával, Luka Dončićtyal, aki így tegnap aláírta öt évre szóló, 207 millió dolláros szerződését. A 22 esztendős kosaras lesz az első az NBA-ben, aki újoncszerződése után rögtön úgynevezett szupermaximum fizetést kínáló új megállapodást ír alá. A szlovén válogatottal Európa-bajnok, a vasárnap zárult tokiói olimpián pedig negyedik irányító-bedobó jelenleg hazájában pihen, s a Mavericks vezetősége elvitte hozzá a szerződést. Ljubljanában hétfőn este landolt a dallasi küldöttség, amelynek Mark Cuban tulajdonos, Nico Harrison klubigazgató és Jason Kidd vezetőedző is a tagja, mint ahogy jelen van a csapat német legendája, Dirk Nowitzki is.

Luka Dončić az NBA történetét is kezdi átírogatni
Luka Dončić az NBA történetét is kezdi átírogatni

Dončić az előző NBA-szezonban mérkőzésenként átlagosan 27,7 pontot, 8,6 gólpasszt és 8 lepattanót szerzett, és az elmúlt két szezon végén az év első csapatába választották be az NBA szakírói.

Mielőtt a 201 centis sztár 2018-ban Dallasba költözött, a Real Madriddal – Hanga Ádám új csapatával – Euroligát nyert, amelyben az idény és a döntő legjobbja lett. A spanyol klubbal három bajnoki címet és két kupaaranyat gyűjtött.