2024. április 20., szombat

Szeptembertől ismét hangos a CK13

Nyolcszázezer dinár gyűlt össze műszaki felszerelés vásárlására

Újvidék egyik közkedvelt ifjúsági központjának a koronavírus-járvány mellett számos kihívással kellett szembesülnie a múlt évben.
A számos probléma közül egy most megoldódni látszik. A hétvégén már sokadik alkalommal rendezték meg az Autonóm terület elnevezésű, kétnapos klubvédelmi rendezvényt. Ezúttal az épület megvédése másodlagos volt, a szervezők azért hívták össze a klub közösségét, hogy eseményekkel hálálják meg azt az anyagi támogatást, amelynek köszönhetően színpadi kihangosítással gazdagodik majd a klub. Remélhetőleg már szeptembertől.

A Testet ölt zenekar jól ismert zenész veteránokat tömörítő produkció, Temerintől Törökbecséig

A Testet ölt zenekar jól ismert zenész veteránokat tömörítő produkció, Temerintől Törökbecséig

– A mai nap volt az utolsó, amikor valaki még adakozhatott a klub számára. 800 ezer dinárt sikerült összeszedni öt hét alatt. Mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen sikeres lesz az akció! Ezzel is bizonyítottuk, hogy igenis van egy olyan közösség, amely számára fontos az ifjúsági központ – mondta Ozren Lazić, a klub koordinátora.

Pénteken este DJ Šole engedte a zenét, majd ezt követően dobórákon lehetett részt venni Verecke Gézánál. Ezután következett a vegán vacsora, majd a Prisutnost című rövidfilmet nézhette meg a közönség. Szombaton késő délután az Október 23 antifasiszta front tartott műhelymunkát, majd ezt követően a Vajdasági Önkéntes Központ mutatta be a Stručica elnevezésű, elsősorban nők számára előrelátott táborát. A vegán vacsorát követően fiatal költők olvasták fel verseiket az udvaron összegyűlt közönségnek, majd a programok beköltöztek a belső térbe, ahol 22 órai kezdettel két hazai zenekar muzsikájára táncolhatott a publikum. Az est első fellépője a Lepša Brena zenekar volt, az ő fellépésüket a Testet ölt post rock fellépése követett.

A Lepša Brena architet popnak nevezi fülbemászó, de kissé hideg hangulatú muzsikáját@ck2

A Lepša Brena architet popnak nevezi fülbemászó, de kissé hideg hangulatú muzsikáját@ck2

A rendezvény után a CK13 ideiglenesen be is zárta kapuit. A szervezet kollektív, nyári szabadságra ment. Az ígéretek szerint augusztus 20-ától indul újra az élet.
A rockzene rajongói egyébként elégedettek lehettek a szombat éjszakával, mert ugyanezen a napon a ruszinok otthonában a belgrádi Multietnička atrakcija játszotta a vad rock and rollt, miközben a Liverpool klubban újvidéki fiatalok közkedvelt punk és hardcore egyveleget mutattak be a város zenei múltjából.

A Ruszin Központban szabadtéren tartott egy hangulatos fellépést a fővárosi zenekar

A Ruszin Központban szabadtéren tartott egy hangulatos fellépést a fővárosi zenekar