2024. április 25., csütörtök
MOHOL

Moholi megnyitóval kezdődött az előválogató a munkásolimpiára

Ada községben augusztusban hétvégenként bonyolítják le tizenkilenc sportágban a Vajdasági Bajnokság 2021 versenysorozatot

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár nyitotta meg hivatalosan szombaton a moholi általános iskola udvarán a Vajdasági Bajnokság 2021 rendezvénysorozat, amelyen augusztus 7. és 29. között a munkássport keretében a férfiak 19, nők pedig 10 sportágban versenyeznek Adán, Mohol és Zentán. A versenysorozat a 13. Vajdasági Munkássport-olimpia előválogatója és az olimpiai ciklus második állomása, amelyet a Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetség szervezett meg Ada község, a 2023-as munkásolimpia házigazdájának közreműködésével, illetve a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatásával. A megnyitót követően Adán és Moholon meg is kezdődtek a sportversenyek, a munkássportolók szombaton labdarúgásban, kosárlabdában és úszásban, majd vasárnap céllövészetben, dartsban és kézilabdában mérkőztek meg.

Dane Basta tartományi titkár a megnyitóünnepségen a tartományi kormány és a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság nevében köszöntötte a jelenlevőket. Kiemelte, hogy a tartományi kormány mindig támogatni fogja a rekreációs sportot, mert közös érdek, hogy minél több ember rendszeresen sportoljon. Továbbá gratulált a jó szervezéshez és a kiváló sportolási feltételekhez Ada község önkormányzatának, a Vajdasági Önálló Szakszervezetek Szövetségének és a Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetségnek, illetve eredményes versenyzést kívánt a résztvevőknek. A házigazdák nevében Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere köszöntötte a megnyitó résztvevőit:

– Szeretnék köszönetet mondani a bizalomért, hogy minket választottak ennek az olimpiai ciklusnak, illetve a Vajdasági Bajnokság házigazdájának, amely versenyre több mint 1200 sportolót várunk. Ada község célja, hogy a versenyzők és a többi vendég is minél jobban megismerje a községünket, hogy jó házigazdák legyünk, valamint felkeltsük községünk polgárainak érdeklődését a rekreációs sport iránt, és ezzel is minőségibb életet biztosítsunk nekik. Minden versenyzőnek sérülésmentes versenyzést és jó eredményeket kívánok! – mondta az adai polgármester.

Ünnepélyes megnyitó a moholi általános iskola udvarán

Ünnepélyes megnyitó a moholi általános iskola udvarán

Végezetül Goran Milić, 13. Vajdasági Munkásolimpia Olimpiai Bizottságának elnöke és prof. dr. Milena Mikalački, a Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetség elnöke mondott köszöntőt. Goran Milić a szakszervezet és az olimpiai bizottság nevében köszöntötte az egybegyűlt sportolókat és vendégeket. Elégedettségét fejezte ki a Moholon lévő sportinfrastruktúra láttán, valamint kiváló házigazdának nevezte Ada községet. Prof. dr. Milena Makalački a szövetség nevében köszöntötte az egybegyűlteket, és örömét fejezte ki a Vajdasági Bajnokság megkezdése alkalmából. Megköszönte Ada községnek és a 13. munkásolimpia szervezőbizottságának, Bilicki Zoltánnal az élen, hogy kiváló feltéteket biztosítottak a négyéves olimpiai ciklus lebonyolításához, illetve megjegyezte, hogy Ada 2007-ben már szervezett egy sikeres munkásolimpiát. Külön megköszönte a támogatást a tartományi kormánynak és a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárságnak az eddigi és a soron következő munkásolimpia megszervezéséhez.