2024. április 26., péntek
TSC

A Fradi érkezik a stadionavatóra

Immáron hivatalos, hogy a TSC szeptember 3-án a magyar bajnok Ferencvárost fogadja a topolyai klub stadionavatóján. Az UEFA előírásainak megfelelő épület – amely mintegy három és fél év alatt épült fel – 4500 férőhelyes lesz. Zsemberi János, a TSC elnöke a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy azért esett a Fradira a választás, mert a két klubnak majdnem százéves az együttműködése. Zsemberi azt is hozzátette, hogy a szeptemberi mérkőzésen a kezdőrúgást az évtizedekkel ezelőtti Ferencváros–TSC meccs két csapatkapitánya, azaz Nyilasi Tibor és Kovács István végzi el.

A klubelnök azzal zárta mondandóját, hogy terveik szerint most már nézők is lehetnek a stadionavatón, a jegyértékesítés pedig a jövő héten kezdődik.

SZUPERLIGA

Niš: Radnički (N)–TSC 1:2 (0:1)

Čair stadion, vezette: Novak Simović (Szikics). Gólszerzők: Kasalica a 72., illetve Zec a 31., Tomanović a 63. percben.
Radnički (N): Kahriman – Bjeličić, Vujadinović, Todoroski, Michibuchi, Kovačević (Pejović, 46.), Aksentijević, Duronjić (Ilić, 41.), Mitrović (Ristić, 59.), Vukadinović (Spasić, 88.), Škrbić (Kasalica, 46.).
TSC: Filipović, Ćalušić (Antonić, 70.), Leandro, Krstić, Stanojev, Đakovac (Stojković, 70.), Tomanović, Petrović, Banjac (Milićević, 81.), Vukić (Stanojlović, 58.), Zec.

Nagyszerű győzelmet aratott, így négyből negyedik győzelmét könyvelhette el a topolyai TSC a niši Radnički ellen idegenben. Az izgalmas meccsen Zec révén a vendégek szereztek vezetést: a topolyaiak támadója egy kiváló összjáték után a tizenhatoson belül kapta meg a labdát, majd miután lerázta védőjét, a kapus lábai között a hálóba gurított. A második félidő 63. percében egy bal oldali beadás után Tomanović pörgette fel saját magának a labdát, majd erős lövéssel a jobb alsóba lőtt. A nišiek nem adták fel a harcot, ennek eredménye lett a csereként beálló Kasalica gólja a 72. minutumban. A Radnički a hajrában is több lehetőséget kialakított, de a helyzetek kimaradtak.
Az élcsoport: Partizan és TSC 12, C. zvezda 10 pont stb.

EURÓPAI SZUPERKUPA

A Chelsea és a Villarreal nyitja a szezont

Ma este (21) a belfasti Windsor Parkban rendezik a 46. összecsapást az Európai Szuperkupáért, a BL legutóbbi győztese, az angol Chelsea és az El-ben diadalmaskodó spanyol Villarreal csap össze. Előzetesen általában a legrangosabb európai sorozat győztese számít az esélyesnek, ugyanakkor a statisztikák alapján nem nagy a fölénye a regnáló BL-címvédőnek, hiszen az eddigi 45 kiírásból csak 25 alkalommal nyert a magasabban jegyzett gárda. Az angol és a spanyol gárda most először találkozik egymással a nemzetközi kupaporondon, így a mérkőzés teljesen nyitottnak tekinthető. A mérkőzés játékvezetője az orosz Szergej Karacev lesz.

Teremfocitorna Padén

Padé idén is megrendezte hagyományos futsaltornáját, amelyen ezúttal tíz csapat vett részt, a győztes pedig a Padé és Zenta játékosai által alkotott Bogić tech lett, miután a döntőben legyőzte az óbecsei Autoservis Kudrić csapatát. A rendes játékidő 1:1-re végződött, így a büntetők döntöttek, aminek hőse a győztesek kapusa, a három lövést is kivédő Lazar Radić volt – a torna legjobb hálóőrévé is őt választották, míg a gólkirály a csapattársa, Denis Hrustanović lett. A harmadik helyért zajló találkozón a nagykikindai Tisa Automotive 5:1-re legyőzte a Zeleno pivo vegyes csapatát, Nebojša Đukić révén pedig a torna legjobb játékosának járó elismerés is hozzájuk került. A dobogósok 150 000, 50 000 és 20 000 dináros pénzdíjban részesültek.