2024. április 25., csütörtök
NŐI LABDARÚGÁS

Nehéz feladat előtt a vezetőség

Július közepén a TSC Magyarkanizsa csapata is elkezdte a felkészülést a következő idényre. A Tisza menti klub játékosai az alapozás első részét Magyarkanizsán csinálják végig, majd a lányok augusztus 6. és 13. között egyhetes edzőtáborban lesznek, a Nova Varoš melletti Zlatar-hegységben, ahol a kék-fehérek edzőmeccseket is játszanak majd két montenegrói első ligás csapat, a nikšići Ekonomist, valamint a pljevljai Breznica ellen. A visszaúton a TSC lányai Belgrádban a Crvena zvezda kombinált csapatával vívnak egy barátságos mérkőzést, majd a bajnoki rajt előtti főpróbát augusztus 22-én Magyarkanizsán fogják megtartani, a román élvonalban szereplő temesvári Politechnica ellen.

A nyári szünetben érzékeny veszteség érte a magyarkanizsai együttest, hiszen négy játékos is távozott a kék-fehérektől: Sóti Réka és Knežević Milica felhagyott az aktív játékkal, Jankov Marijana Észak-Macedóniába szerződött, míg az elmúlt másfél szezonban 16 gólt szerző Kecman Mina az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. A távozók pótlására eddig két új labdarúgót szerződtetett a kék-fehér klub, a hátvéd Marjanović Lena a Zemun csapatától, az egyik legtehetségesebb szerb női kapus, Vesić Anđela pedig a šabaci Mačvától érkezett. A Szuperliga tavalyi idényét a 6. helyen záró klubnak már az elmúlt szezonban is elég szűk volt a kerete, így a Tisza-partiak vezetőségére komoly munka vár az elkövetkező hetekben, hiszen a bajnokság kezdetéig szerződtetniük kellene még legalább két-három jó játékost, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, mivel Szerbiában eléggé behatárolt a valóban erősítést jelentő és jelenleg szabadon leigazolható női labdarúgók száma.

Vajda Fangyó tanítványai a közelmúltban már le is játszották első felkészülési mérkőzésüket, Kovács Izabelláék szombaton a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U16-os fiúcsapata ellen léptek pályára, a jó iramú összecsapás pedig a szegedi vendégek 6:2-es sikerével zárult.