2024. április 23., kedd

Óbecsei programok

Szerdán Játék határok nélkül

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) és az óbecsei sportközpont közös szervezésében az idén is megtartják a Játék határok nélkül nevű vetélkedőt. Az eseményt a kültéri medencéknél tartják meg szerdán (augusztus 11-én) 15 órai kezdettel. A háromtagú csapatok már most jelezhetik részvételi szándékukat a 069/300-5531-es telefonszámon Oliveránál, de ezt a program napján is megtehetik a BUM bejáratnál fölállított standjánál 13 és 15 óra között.

A csapatok 11 szórakoztató versenyszámban mérhetik majd össze ügyességüket a talajon és a vízben is. A részvétel ingyenes, és korhatár sincs. A legjobb csapatok jutalomban részesülnek. A szervezők ezzel a hagyományos rendezvénnyel a fiatalok nemzetközi napja előtt tisztelegnek, amelyet augusztus 12-én ünnepel a világ.

Péntektől Folkfeszt a főtéren

Pénteken (augusztus 13-án) kezdődik és hétfőig tart a város főterén a hatodik alkalommal megrendezett nemzetközi Folkfeszt, amelyen a hazaiak mellett egyiptomi, ukrajnai és észak-macedóniai táncosok is fellépnek. A Đido Művelődési Egyesület által szervezett programok mindennap 20 órakor kezdődnek. A fesztivál kísérőrendezvényeként népművészeti bazár is lesz.

Ingyenes vizsgálatok az Egészségházban

Ahogy az elmúlt hétvégén, úgy a soron következőn is megelőző orvosi vizsgálatokat végeznek az óbecsei Egészségházban. Szombaton mammográfiára, fül-orr-gégészeti és nőgyógyászati vizsgálatra, vasárnap pedig mammográfiára, valamint belgyógyászati és laboratóriumi vizsgálatra lehet jelentkezni.

A 8 és 14 óra között sorra kerülő ingyenes megelőző vizsgálatokra azok is jelentkezhetnek, akiknek nincs egészségügyi biztosításuk.

Szombaton falunap Péterrévén

A péterrévei helyi közösség szervezésében szombaton (augusztus 14-én) a kismoholi strandon falunapot tartanak. A rendezvény 8 órakor birkapaprikás- és babfőzéssel indul, amit a résztvevőknek és a vendégeknek készítenek a szakácsok, de a versenyzők is ekkor kezdhetik meg a birkapaprikás főzését. 10 órakor gyermekműhelyek és játékok várják a legkisebbeket, 13 órakor közös ebéd lesz, majd 14 órai kezdettel sportjátékok és versenyek következnek. Az eredményhirdetés 15 órakor várható, 16 órára kultúr- és szórakoztató műsort terveztek, amit 21 órakor a Baraparty-koncert, éjfélkor pedig diszkóest követ.

A főzőversenyre a benevezési díj 3000 dinár, jelentkezni a helyi közösségben vagy a 021/6903-036-os, illetve a 064/8959-201-es telefonszámokon lehet.

Zenetábor a könyvtárban

Augusztus 16. és 29. között az óbecsei Népkönyvtár negyedik alkalommal szervez zenetábort 7 és 16 év közötti gyerekeknek, akik a pop- és rockzene alapjaival ismerkedhetnek meg. A 3 és 7 év közötti gyerekeknek ezzel párhuzamosan zenei műhelyeket tartanak.

A táborban a gitározás, basszusgitározás, dobolás, zongorázás, hegedülés és éneklés alapjaival ismerkedhetnek meg a kezdők, a haladók pedig továbbfejleszthetik tudásukat. Az oktatók a Fingerbang együttes tagjai, Tot Svetlana (ének) és Toll Gyula (hegedű) lesznek. Az idén először szövegíró és zeneszerző műhely is lesz. A tábor augusztus 29-én koncerttel zárul.

A táboron a könyvtár tagjai vehetnek részt. Jelentkezni augusztus 14-éig lehet a 064/6168-395-ös telefonszámon.

Fokos-tábor a Pannóniában

A Fokos Civil Szervezet és a Fokos zenekar tagjai első ízben szerveznek népzenei tábort Óbecsén, ahol a zenekar tagjai fognak hegedülést, brácsázást és nagybőgőzést oktatni. A Fokos tábort augusztus 26-a és 29-e között tartják meg. Jovánovity Péter elmondása szerint a táborba olyan zenészeket várnak, akik már tudnak valamilyen hangszeren játszani, nekik szentiványi zenét fognak oktatni. Az ingyenes tábor helyszíne a Pannonia center lesz. A jelentkezők Péternél a 063/64-0556-os telefonszámon érdeklődhetnek.