2024. április 23., kedd
NYUGAT-BÁCSKA

Parádés falunap Bácskertesen

Nyári játékokkal egybekötött Falunapot tartottak vasárnap Bácskertesen (Kupuszinán). A hagyományos és közkedvelt rendezvény, népünnepély lényege, hogy tréfás ügyességi játékok keretében mérkőznek meg egymással a falu egyesületei, civil szervezetei.

Rekettye Róberttől, a helyi közösség tanácsának elnökétől megtudtuk, a játékos Falunap népszerűsége töretlen, Kupuszina apraja-nagyja jelen van az eseményen. A játékok résztvevői: a helyi közösség, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Süllő Sporthorgász Egyesület, a Sportegyesület, a Fácán Vadászegyesület, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület csapata. A versenydíjakat és a köszönőleveleket a testvértelepülés, Hercegszántó polgármestere, Varga Gábor adta át. Első helyezett lett a Süllő Sporthorgász Egyesület. Minden résztvevő köszönőlevélben részesült.

A technikai kivitelezés és a parádés játékvezetés a Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek és elnökének, Toldi Istvánnak köszönhető. A finom, hat bográcsban főtt babról Szidor Károly vezetésével az önkéntes tűzoltók gondoskodtak. Az éjszakába nyúló jó hangulatot a szabadkai Joker együttes biztosította.