2024. április 17., szerda

Ma kezdődnek az előválogatók a munkásolimpiára

Ada községben augusztusban hétvégenként rendezik meg a Vajdasági Bajnokság 2021 versenysorozatot

2023 nyarán Ada község lesz a házigazdája a 13. Vajdasági Munkássport-olimpiának, amelynek vajdasági előválogatói szintén Adán lesznek mától, augusztus 7-től 29-ig minden hétvégén. A Vajdasági Bajnokság 2021 rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóját augusztus 7-én, szombaton 9 órakor rendezik meg a moholi Novak Radonić Általános Iskola udvarán. A Vajdasági Bajnokság 2021 rendezvénysorozat a négyéves olimpiai ciklus második állomása és előválogatója, amelyen a csapatok strandröplabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, tekében, dartsban, kézilabdában, céllövészetben, kötélhúzásban, atlétikában, sporthorgászatban, bocsában, teniszben és asztaliteniszben versenyeznek.

A sportmérkőzéseken a férfiak 19, a nők 10 sportágban méretettnek meg. A sportesemények Adán és Moholon több helyszínen zajlanak majd szombatonként és vasárnaponként közel 1200 sportoló részvételével, akik a 2023-as munkásolimpiára való kijutásért versengenek. Az augusztus 7–8-ai program: 40 éves korig férfi keresztpályás futball (adai focipálya, 10 óra, szombat), férfi és női kosárlabda (moholi sportcsarnok, 10 óra, szombat), női és férfi úszás (adai strandfürdő, 12.30, szombat), céllövészet (adai Hubertus vadászház, 9 óra, vasárnap), darts (moholi sportcsarnok, 9 óra, vasárnap), női és férfi kézilabda (adai sportcsarnok, 9 óra, vasárnap).

A sportmérkőzések mellett minden hétvégén művelődési rendezvények is várják a látogatókat Adán a szabadtéri színpadon. Ezen augusztus 7-én, szombaton 19 órától a moholi Novak Radonić ME lép fel. Augusztus 15-én, vasárnap 15 órától Nagyboldogasszony-napi kirakodóvásár lesz, 19.30-tól az adai Aranykapu ME és vendégeik műsora következik, majd 20 órától a Bodros tamburazenekar tart lemezbemutatót. Augusztus 21-én, szombaton 19 órától az adai Vadvirág HK lép fel a Pendergő tamburazenekar kíséretében, 21 órától a Baraparty zenekar ad koncertet. Végezetül augusztus 28-án, szombaton 19 órától az adai Venus+ Táncklub mazsorettjei lépnek fel, amit 20 órától a moholi–zentai Merkur-Midnight Táncklub műsora követ.