2024. március 29., péntek

Több mint 1000 dolgozót keresnek a péterváradi Covid-kórházba

Meghatározott időre mintegy ezer egészségügyi dolgozót alkalmaznának az épülőfélben levő péterváradi, vagy mišeluki Covid-kórházba. 

A Vajdasági Klinikai Központ tervei szerint rövid időn belül, alig egy hónap alatt meghatározott időre felvesznek 1143 egészségügyi és 142 adminisztratív dolgozót – tudta meg a 021.rs. A pályázat már megjelent, és 8 napig áll nyitva.

Az adminisztrációba és a műszaki részlegbe három hónapos időszakra vesznek fel alkalmazottakat, az egészségügyi dolgozókat pedig hat hónapra veszik fel. A keresett szakkáderek között vannak: jogászok, ügyviteli titkárok, közgazdászok és pénzügyi munkatársak, de mérnökök, programozók, technikusok, tanácsadók, portások, gépjárművezetők, tűzoltók, asztalosok, festők, kőművesek, szakácsok, hentesek, felszolgálók, takarítók is. A nyilvános felhívásban közzétettek szerint 197 különféle szakorvost alkalmaznának, továbbá 811 ápolót, 40 radiológiai technikust, 30 laboránst, 10 gyógyszerésztechnikust, 30 fizioterapeuta technikust...

Kérdés, hol találnak ennyi egészségügyi személyzetet rövid idő alatt, hiszen több profil egyébként is hiányszakmának számít. A pályázat megjelentetése késett, ezt támasztja alá Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter áprilisi kijelentése is, miszerint a mišeluki alkalmazottakat a Vajdasági Klinikai Központban fogják a „következő hónapokban" kiképezni. A miniszter már olyan nyilatkozatot is tett, hogy az állam mintegy 200 újabb lakást tervez kiépíteni a Heréskert Jugovićevo nevű részében, ahol a biztonsági szolgálatok alkalmazottaihoz hasonlóan kedvezményes áron lakáshoz juthatnak az egészségügyben foglalkoztatottak.

Az új kórházépület a tervek szerint szeptember 1-jéig elkészül.