2024. március 29., péntek

Éveken át halmozta a szemetet

A nagybecskereki köztisztasági vállalat kamionokkal szállította el az udvarból a „gyűjteményt”

Tizenegy kamionnyi hulladékot távolított el a nagybecskereki Čistoća Köztisztasági Közvállalat a város Pristinai utcájában lakó Túrús János udvarából, közölte pénteken a Beta hírügynökség. Az illető éveken keresztül halmozta fel a szemetet, ami miatt a szomszédok, környékbeliek már 2006-ban is tiltakoztak. Az illetékes felügyelőséget is többször kihívták, ám mivel nem veszélyes hulladéknak minősíthető szemét volt az udvarban és a bejáratban, mást nem tehettek az előírások értelmében, mint hogy ténymegállapítással távoztak.

A beszámolók szerint az udvarban található ház nem is volt látható a rengeteg hulladéktól. Az idén júliusban tűz ütött ki, mely károkat okozott az épületen. A helyiek arról számoltak be, hogy már évekkel ezelőtt is keletkezett egy tűz, de az azt követően tartott aláírásgyűjtéssel sem értek el semmit.

A Kommunális Felügyelőség végül nemrégiben arra szólította fel a tulajdonost, hogy nyolc napon belül távolítsa el a környéken lakóknak fejfájást okozó szemetet, mivel azonban ezt nem tette meg, pénteken reggel kamionokat küldtek a helyszínre, s azok vitték el a felgyülemlett hulladékot.

A helyszínen volt Saša Santovac polgármester-helyettes is, aki elmondta, a nyilatkozatának pillanatáig 11 kamionnyi szemetet szállítottak el, a becslések szerint még három vagy négy kamionnyi szilárd hulladékot kell elvinni, hogy végre normális életkörülményeket teremtsenek az utca lakói számára. Elmondása szerint János tudomására hozták, hogy a város nem fogja a továbbiakban tolerálni a szemét felhalmozását a háza körül, a felügyelőségek azonnal reagálnak a jövőben.