2024. április 26., péntek

Oromiak Negyedik Nagy Világtalálkozója

Egy év kihagyás után az idén ma, szombaton tartják meg az Oromiak Negyedik Nagy Világtalálkozóját. Az idén is főzőverseny, focitorna, kirakodóvásár, motoros és lovasbemutató, kocsikázás, továbbá kultúrműsor és gyermekprogramok várják a faluból elszármazottakat és más érdeklődőket, de lesz sztárvendég és retrodiszkó is.

A szervezők szeretettel meghívnak Oromra mindenkit, aki oda tartozik, onnan származik – és szereti a jó bulit!

A rendezvény Facebook-oldalán, valamint a helyi közösség honlapján – www.orom.org.rs – lehet online regisztrálni. Az idejében jelentkezők kedvezményekben részesülnek.

Az eseményt a helyi általános iskola udvarán szervezik meg 14 órai kezdettel egészen estig. A részletes programjuk a következő:

A találkozó 14 órakor főzőversennyel veszi kezdetét, melyre augusztus 5-éig lehetett benevezni 600 dináros áron. Ennek az összegnek a fejében biztosítják a helyet és a tűzifát. A kecske-, borjú- és birkapörköltet a zsűri elbírálását követően díjazzák, de versenyen kívül is lehet főzni.

16 órakor a focipályán kispályás labdarúgó-mérkőzések, a gyerekeknek az iskolaudvaron kézműves foglalkozásokat tartanak. 17 órai kezdettel szórakoztató műsor veszi kezdetét a helyi műkedvelők és tehetségek fellépésével. 19 órakor lesz a díjkiosztó, utána vacsora. 20 órakor fellép a magyarországi mulatós duó, a Matyi és a Hegedűs. 21 órai kezdettel retródiszkót tartanak a szabadban DJ Defarx és DJ Cinó közreműködésével.