2024. március 28., csütörtök

Hogyan fog kinézni az új tanév?

A diákok ötödik osztályig szeptember 1-től a megszokott rend szerint kezdik el az új tanévet, viszont védőmaszkokat kell majd viselniük a tantermekben – írja a B92 hírportál.

A 12 évnél idősebbek is szintén visszatérnek az iskolapadokba, de az osztályok szét lesznek osztva. A testnevelés és zeneművészet órákat, valamint a kreatív előadások megtartását is engedélyezik, azonban csak a szabadban. Emellett a szülők nagy valószínűséggel igényelhetik majd az online oktatásra való áttérést a gyermekük számára, amennyiben úgy gondolják, hogy az valamilyen egészségügyi szempontból indokolt lenne.

Ennek ellenére mindez még csak terv marad, egészen addig a pillanatig, amíg az iskolakezdés előtt a szakértők fel nem mérik az aktuális járványhelyzetet.

A Blic hírportál kapta kézhez az oktatásügyi minisztérium körlevelét, amelyet az ország minden iskolájába eljuttatnak. Ebben többek között azt is megemlítik, hogy az iskolák számára erősen ajánlatos a 12 évnél idősebb diákok beoltása a koronavírus ellen.

Korábban a sajtóban megjelent híresztelések szerint ahhoz, hogy egy osztályban egyszerre harminc 12 évnél idősebb tanuló jelen legyen, szükséges, hogy be legyenek oltva. A tanév kezdetéig még kevesebb, mint egy hónap maradt hátra, ezért reálisan ez az előírás nem kivitelezhető.