2024. április 24., szerda

Közel harmadával nőtt az új autók vásárlása Szerbiában

Szerbiában az év első hat hónapjában 15.489 új autót adtak el, ami 28 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, mondja Milan Belin, a Járművek és alkatrészek importőreinek szerb szövetségének elnöke.

A Covid nem hatott ki a prémium kategóriás autók eladására, és a kereslet ugyan olyan volt, mint az előző években. A legjobban keresett típusok volt a Mercedes, az Audi, Landrover, Porsche, és a BMW.

– A piacon a legvonzóbb modellek a Fiat és a Skoda, a magánvásárlók részéről pedig a Kia – mondja Belin.

A választás tekintetében még mindig az ár a döntő, hiszen Szerbiában még mindig nincs azon a szinten, hogy azt vegyük meg, amire igazán szükségünk van, hanem azt, amit megengedhetünk magunknak.

– Szerbiának érdekes piaca van, mert az életkörülményektől függetlenül a prémium autók a magas ár mellett megtalálják vásárlóikat, és minden nap egyre többet láthatjuk őket az utcán – mondta Belin.

Ami a vásárlás előnyeit illeti, Belin elmagyarázta, hogy az autóárak általában különböző okokból ugrottak meg, de a bankok és a lízingcégek jó támogatási feltételeket biztosítanak a polgároknak, és az új autók vásárlásának kamatai kedvezőek, ami az átlagos vásárló számára a legfontosabb, hogy a kölcsön törlesztő részlete a lehető legjobban elfogadható legyen.