2024. április 25., csütörtök

Járványfüggő parkolásmegfizettetés

Visszaállították a parkolási díjat az Újvidéki Vásár előtti platón

Az újvidéki parkolási díjak megfizettetésével megbízott Parking Servis Közvállalat hosszú idő után visszaállította a parkolási díj megfizetésének kötelezettségét a Micsurin utcában található téren. Miután fél éven keresztül ezen a részen, pontosabban az Újvidéki Vásár Master központjával szemben lévő platón díjtalanul lehetett parkolni, most azonban ismét a kék díjszabás szerint kell fizetni. A megfizettetést ideiglenesen beszüntették akkor, amikor a vásárcsarnokban oltópontot alakítottak ki, a közvállalat illetékesei ilyen módon az oltakozási folyamatot szerették volna felgyorsítani és egyszerűsíteni azok számára, akik az oltakozási pontra személygépkocsival érkeztek. A megfizettetést augusztus másodikán vezették be újra.

A vállalat tájékoztatása szerint erre a lépésre a járványhelyzet a korábbinál kedvezőbb mutatói miatt szánták rá magukat, valamint azért is, hogy a környéken élő polgárok számára megkönnyítsék a gépjárműveik leparkolását. Emlékeztetőül: a Parking Servis Közvállalat rendszeresen bővíti a parkolási díj fizetésének kötelezettsége alá eső városi területek övezetét, utcánként, lakónegydekekként terjeszti kifelé, a városközpont irányából a külvárosok felé.

A vásár előtti platón tegnapelőttől ismét megfizettetik a parkolási díjat

A vásár előtti platón tegnapelőttől ismét megfizettetik a parkolási díjat

Egy-egy új, fizetős parkolózóna megjelölésekor rendszerint azt a tájékoztatást küldik a médiának, hogy a megfizettetés bevezetését a szóban forgó környék lakói követelték, ilyen módon ugyanis kitilthatják a zónából az „idegeneket”, azokat, akik az ingyenes parkolást kihasználva indokolatlanul ott hagyják gépkocsijaikat. A közelben élő polgárok, legalábbis a hatóságilag bejelentkezett lakók, „ingyenes”, ún. lakói parkolókártyát igényelhetnek, amely korlátlan idejű parkolást biztosít számukra (amennyiben sikerül helyet találniuk az övezeten belül), 1560 dinárért évente. Érdeklődni a 472-41-40-es telefonszámon lehet.