2024. április 26., péntek
SZUPERLIGA

Hibátlan a TSC

Zenta: TSC–Kolubara 4:0 (2:0)

Városi stadion, 300 néző, vezette: Stojanović (Belgrád). Gólszerzők: Tomanović a 11., Stanojlović a 31., Zec az 53. és Vukić a 73. percben.
TSC: Filipović, Ćalušić, Leandro, Antonić, Stanojev (Tomašević, 76.), Đakovac (Santrač, 86.), Tomanović, Petrović (Vukić, 68.), Banjac (Milićević, 76.), Stanojlović (Krsmanović, 68.), Zec.
Kolubara: Puletić, Bakić, Vasiljević (Nikolić, 46.), Radovanović (Mladenović, 46.), Janković, Vučetić (Marjanović, 84.), Škorić, Pecelj, Filipović (Đuranović, 46.), Đenić (Dobrijević, 72.), Đokić.

Esélyt sem adott az újoncnak Zentán a topolyai TSC. Mladen Krstajić együttese mindkét félidőben két-két gólt rúgott a lazarevaci Kolubarának. A topolyai gárda Tomanović révén szerezte meg a vezetést a 11. percben, majd Stanojlović még az első félidőben megduplázta a hazaiak előnyét. A második játékrészben Zec a 63., Vukić a 73. minutumban volt eredményes. A TSC három forduló után hibátlan, a belgrádi Partizan csak jobb gólkülönbsége miatt előzi meg Tomanovićékat.
A 3. fordulóban: Čukarički–Metalac 2:1, Partizan–Voždovac 4:0, TSC–Kolubara 4:0. Az élcsoport: Partizan és TSC 9, Crvena zvezda 7 pont stb.

ARANYKUPA

A házigazda a győztes

Az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség legfontosabb labdarúgótornájának győztese a házigazda USA lett. A Las Vegasban rendezett fináléban az USA Mexikóval csapott össze. A gól nélküli rendes játékidő után az amerikaiak Robinson 117. percben szerzett fejes góljával nyerték meg a találkozót.

FRANCIA SZUPERKUPA

A Lille nyerte az év első trófeáját

Egyelőre nem sikertörténet Mauricio Pochettino és a PSG házassága: a tavaly elbukott Ligue 1 bajnoki versenyfutás után idén a szuperkupadöntőben is vereséget szenvedett a párizsi gárda. A vasárnapi fináléban a Lille közvetlenül a félidő előtt, Xeka lövéséből szerezte meg a derbi egyetlen gólját, ami elég volt a trófea elhódításához.