2024. március 29., péntek
ÓBECSE

Óbecsei programajánló

Holnap lovasprogram gyerekeknek

 A lovassportot szeretnék népszerűsíteni a gyerekek körében, ezért pénteken 16 órakor az óbecsei radarállomásnál lévő lóversenypályán lovas találkozót szerveznek. A lovasok megmutatják a gyerekeknek azt, hogyan kell gondot viselni a lovakról, hogyan kell felnyergelni és megülni őket.

A részvétel ingyenes, és a gyerekek nyárson sültet és malacsültet is ehetnek majd. Az eseményt Zoran Gan és Zorica Golubović szervezik.

Este Szerelmes időutazás lesz

Holnap este a Városi Színház kerthelyiségében bemutatják a Ljubavni vremeplov című előadást. A 90 perces kabaré-jellegű darabban a 19. és a 20. század nagyjainak –  többek között Đura Jakšić, Laza Kostić és Lenka Dunđerski, Živojin Mišić és Lujza, Jovan Dučić, Aleksa Šantić, Olivera és Rade Marković, valamint Dragan Nikolić és Milena Dravić – szerelmi életét mutatják be. A történeteket a korszakra jellemző, zongora- és gitárkísérettel előadott dalok színesítik. A darabban Vesna Stanković színésznőt és Vladimir Preradović Lord zenészt láthatjuk.

A 20:30-kor kezdődő előadásra 300 dinárba kerül a belépőjegy. Rossz idő esetén a programot a színházteremben tartják meg.

Szerdán Játék határok nélkül

 Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) és az óbecsei sportközpont közös szervezésében az idén is megtartják a Játék határok nélkül nevű vetélkedőt. Az eseményt a kültéri medencéknél tartják meg szerdán (augusztus 11-én) 15 órai kezdettel. A háromtagú csapatok már most jelezhetik részvételi szándékukat a 069/300-5531-es telefonszámon, Oliveránál, de ezt a program napján is megtehetik a BUM bejáratnál fölállított standjánál 13 és 15 óra között.

A csapatok 11 szórakoztató versenyszámban mérhetik majd össze ügyességüket a talajon és a vízben is. A részvétel ingyenes, és korhatár sincs. A legjobb csapatok jutalomban részesülnek. A szervezők ezzel a hagyományos rendezvénnyel a fiatalok nemzetközi napja előtt tisztelegnek, amelyet augusztus 12-én ünnepel a világ.

Falunap lesz Péterrévén

 A péterrévei helyi közösség szervezésében augusztus 14-én a kismoholi strandon falunapot tartanak. A rendezvény 8 órakor a birkapaprikás- és babfőzéssel indul, amit a résztvevőknek és a vendégeknek készítenek a szakácsok, de a versenyzők is ekkor kezdhetik meg a birkapaprikás főzését. 

10 órakor gyermekműhelyek és játékok várják a legkisebbeket, 13 órakor közös ebéd lesz, majd 

14 órai kezdettel sportjátékok és versenyek következnek. Az eredményhirdetés 15 órakor várható, 16 órára kultúr- és szórakoztató műsort terveztek, amit 21 órakor a Baraparty-koncert, éjfélkor pedig diszkóest követ.

A főzőversenyre a benevezési díj 3000 dinár, jelentkezni a helyi közösségben vagy a 021/6903-036-os, illetve a 064/8959-201-es telefonszámokon lehet.