2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Szombaton erkélyzene

A jugoszláv szórakoztató zene fénykorát idézik meg utcai muzsikusok szombaton 19 órai kezdettel a város főutcáján. Az I. Péter király utcában tíz erkélyen zenélnek együtt a muzsikusok, sajátos, szabadtéri jam sessiont alkotva. A balkonokon szereplő előadók közt lesz Vitkay-Kucsera Ágota operaművész kvartettje, Mića Janković és Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio és Adam Klemm.

Az est kiemelt vendége Beti Đorđević dzsessz- es soul énekesnő lesz. A művésznő a múlt század hatvanas éveinek végén kezdett énekelni. Sajátos hangja és előadói stílusa előbb az USA, majd Nyugat-Európa térségében tette népszerűvé, a volt jugoszláv térségbe kiforrott előadóművészként tért vissza. Az új könnyűzenei irányzatok később háttérbe szorították az általa képviselt stílusirányzatot, ekkor belgrádi klubokban lépett fel, válogatott közönség előtt.

Szombaton a művésznő a főutcán ad koncertet 21 órai kezdettel az egykori jugoszláv slágerekből.

Az erkélyzene szervezője a Laza Kostić Művelődési Központ és az INBOX Művészeti Társulás, támogatója pedig Zombor város.