2024. április 19., péntek

Fókuszban a közvállalatok

Csütörtökön ülésezik a városi képviselő-testület

A szabadkai városi képviselő-testület csütörtökön tartja meg sorrendben 12. rendes ülését, amelynek keretén belül 41 napirendi pontról mondhatják el véleményüket, illetve szavazhatnak a képviselők. Az ülés központjában a város közvállalatainak működéséhez kapcsolódó témák állnak.
A csütörtöki képviselő-testületi ülés apropóján tegnap sajtótájékoztatót tartottak, amelynek keretén belül dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke ismertette a főbb napirendi pontokat.
– Az ülésre a megszokott menetrend szerint, a hónap első csütörtökén kerül sor. Határozatot fogunk hozni négy közvállalat igazgatójának a kinevezéséről. Ezen közvállalatok igazgatóinak mandátuma októberben jár le, ennek ellenére már most kinevezzük a vezetőket, lévén, hogy az eljárást a városi képviselő-testület, annak bizottsága és a városi tanács lefolytatta. A szóban forgó közvállalatok a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat, a Palics–Ludas Közvállalat, a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat, valamint a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat. A Vízművek, valamint a Palics–Ludas Közvállalat esetében maradnak a jelenlegi igazgatók, Sugár György és Dobó Márta, míg a Gázműveknél az igazgatói poszt várományosa Horvát Tímea, aki az előző mandátumban Szabadka alpolgármestere volt. Az urbanisztikai közvállalat élére várhatóan Ognjen Golubović kerül, aki jelenleg megbízott igazgatóként vezeti a közvállalatot. Ezeken kívül a képviselő-testület határozatot hoz a 14 városi közvállalat működési tervének megvalósulási fokáról, illetve elfogadjuk az erről szóló beszámolókat. Erre vonatkozó döntést a városi képviselő-testület soha nem hozott meg ilyen korán, hisz ezek leginkább ősszel kerültek elfogadásra – fogalmazott Pásztor Bálint.
A városi képviselő-testület elnöke emellett elmondta, hogy a közvállalatok 2020-as évre vonatkozó nyereségének elosztásáról is döntenek, míg a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat, valamint a Vízügyi és Csatornázási Kommunális Közvállalat esetében azok nettó veszteségének részleges lefedéséről is döntés születik majd.
A városi képviselő-testület ülése csütörtökön kilenc órakor veszi kezdetét, és Szabadka Város hivatalos honlapján élőben követhető.
A képviselő-testület ezt követően szeptember elsején ülésezik, akkor kerül sor a városnapi díszülésre, amelynek keretén belül átadják a Pro Urbe díjakat, valamint a díszpolgári címet.