2024. március 29., péntek

Hivatalos: Bill Gates elvált!

Huszonhét év házasság után hivatalosan is elvált Bill Gates, aki három hónapja jelentette be a döntést, hogy különválnak feleségével. A washingtoni bíróságon hivatalosan is kimondták a válást, a hírek szerint a felek nem kötöttek válási szerződést.

A New York Times először májusban írt arról, hogy Melinda Gates a válás mellett döntött azt követően, hogy kiderült, Bill Gates közeli kapcsolatban állt az elítélt Jeffrey Epstein üzletemberrel, aki magas rangú politikusoknak és közéleti személyeknek rendezett szexpartikat. A hétfői hivatalos bírósági döntés szerint a felek egyike sem kezdeményezte a névváltoztatást, illetve elválási szerződést sem kötöttek.

Előzetesen arról volt szó, hogy Bill Gates és felesége a jövőben is együttműködik közös jótékonysági alapítványukban, azonban a múlt hónapban bejelentették, hogy Melinda Gates lemondott a társelnöki posztról.

A Bloomberg friss adatai alapján 152 milliárd dolláros vagyonával jelenleg a Microsoft alapítója a világ leggazdagabb embere. Kérdés, hogy a válás milyen hatással lesz Gates vagyonára, a megosztás után is marad-e az első helyen.