2024. április 19., péntek

Vučević bűnvádi feljelentést tett Vučić és Vulin ellen

Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt főtanácsának alelnöke bűnvádi feljelentést tett Aleksandar Vučić köztársasági elnök és Aleksandar Vulin belügyminiszter ellen a Köztársasági Ügyészségen, tudósít a 021.rs hírportál.

Vučević azt tanácsolta, hogy a jelentés tartalmazza a média azon állításait, amelyekkel Vučićot és Vulint kapcsolatba hozták Veljko Belivuk klánjával. A jelentésben továbbá azt kéri, hogy az illetékes ügyészség állapítsa meg az összes tényt, hogy a nyilvánosság megkapja a neki járó választ.

– A mellékelt bizonyítékok nagyon világosak. Felsoroltuk az összes médiát, amely az elmúlt napokban erről írt. Hiszek hazánk igazságszolgáltatási rendszerében. Hadd állapítson meg minden tényt. Az ügyészség határozza meg, ki mit tett – mondta Vučević.

Vučić már korábban bejelentette ezt a lépést, és azt mondta, hogy így fogják megállapítani az igazságot arról, hogy ő és Vulin együttműködtek-e vagy találkozta-e Belivukkal.

Nem ez az első eset, hogy Vučević büntetőfeljelentést tesz pártfőnöke ellen. Ugyanezt tette 2019 decemberének elején is, amikor feljelentést tett Vučić és testvére, Andrej ellen, hogy megállapítsák részvételüket a Jovanjica-ügyben. 2020 januárjának végén az ügyészség bejelentette, hogy a Vučić testvéreknek semmi közük ahhoz a háztartáshoz, ahol a marihuánát termesztették.