2024. április 25., csütörtök

Összetartó erő

Hármas Találkozó Bezdánban

Az elmúlt hétvégén a bezdáni csatornaparton tartották meg a XVI. Hármas Találkozót. A rendezvényt a helyi közösség és a Bezdáni Hidak civil szervezet szervezte meg.

A kézművesek portékáit, gasztronómiai különlegességeket és a civil szervezetek, művelődési egyesületek aktivitásait is felvonultató népünnepélyről Máté Teréz, a bezdáni Helyi Közösség Tanácsának elnöke elmondta, hogy ez az egyetlen ilyen jellegű, népes, nagy kiterjedésű rendezvényük, ahol összejön a falu apraja-nagyja.

– A szerb, a magyar és a horvát határ menti kapcsolatokat erősítő, immár tradicionális programsorozat összefogja az embereket, határokon innen és túlról is. A horvátországi barátaink a sajnálatos határhelyzet miatt az idén nem tudtak jelen lenni, de üzenetben üdvözölték az eseménysorozatot és biztosítottak bennünket eszmei támogatásukról – mondta a helyi közösség tanácselnöke.

Seres Tamara, a Bezdáni Hidak civil szervezet elnöke örömét fejezte ki, hogy a helyi közösséggel együtt meg tudták szervezni a rendezvényt.

– Hónapok óta tart a szervezés, de nagyon megéri a fáradozás, sokan eljöttek. A helyiek, a vidékről, külföldről hazalátogatók és vendégeink is nagyon élvezik ezeket a találkozásokat minden évben – hallottuk a Hidak elnökétől.

Vendégként jelen volt Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Zombor Város képviselete, továbbá a magyarországi (testvér)települések, Bácsalmás és Vaskút delegációja.

A bezdáni programsorozatot támogatta Zombor Város, a bezdáni helyi közösség, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.