2024. április 24., szerda
VÍZILABDA – II. LIGA

Nehéz zentai győzelem

Az előzetes forduló eredményeinek tudatában könnyű meccset vártak Zentán a Banja Luka-i Borac ellen, ám végül ez lett a Tisza-partiak eddigi „legnehezebb szülése”, a győzelmet csak az utolsó pillanatokban harcolták ki. Ennek két oka volt: az egyik az, hogy a zentaiak magukhoz képest rosszul játszottak, egyszerűen nem vették figyelembe, hogy a vízilabdában úszni is kell, másrészt pedig olyan bírói ítéletek születtek, amilyeneket a helyiek már nagyon rég nem láttak, hiszen a vendégcsapat – főleg centerben – szinte minden támadásban látványos szabálytalansággal próbált előnyt szerezni, s ezt a sípmesterek csak hevenyészetten fújták be. A meccs egyik hőse a kapus Locki János volt, a másik pedig a lassan már veterán Hevér László, aki a meccs előtt fél órával érkezett haza a tengerről, de akaratból ismét példát mutatott társainak.

Zenta: Zenta–Borac 11:10 (3:1, 2:4, 3:2, 3:3)

Népkerti medence, 50 néző, vezette: Battyányi és Đorđević (Újvidék).

Zenta: Locki, Tóth 2, Boros, Hevér 5, Rácz Szabó, Zabos 1, Szabó, Miljković, Józsa Sz., Káplár 1, Stanojčić, Józsa D. 2, Gazdag, Ecsegi.

Borac: Čutković, Miletić 1, Grabež 1, Dardić N., Miletić 1, Katić 2, Kopanja, Šipka 3, Tadić, Novak 1, Dardić D. 1, Simurdić, Blagojević, Tešić.

A 3. forduló többi meccsén, észak: Spartacus Prozivka–Spartacus 16:14. Dél: Banjčani–Košutnjak 8:18, Kraljevo–Požarevac 21:14. A 4. fordulóban, észak: Spartacus Prozivka–Zenta 14:6, Borac–Spartacus 9:14. A pillanatnyi sorrend: Spartacus P. 9, Zenta és Spartacus 6, Borac 0 pont. Dél: Požarevac–Banjčani 10:16, Košutnjak–Požarevac 16:12. A pillanatnyi sorrend: Košutnjak 12, Banjčani és Kraljevo 4, Požarevac 3 pont. A következő zentai meccs rangadó lesz szombaton 18.30-kor a Zenta és a Spartacus között.