2024. április 25., csütörtök
KOSÁRLABDA

Megvan a továbbjutás

Sikerrel teljesítette a kötelezőt a szerb női kosárlabda-válogatott az A csoport zárófordulójában, Marina Maljković lányai Dél-Koreát verték 65:61 arányban, ezzel megszerezték a második helyet a már korábban továbbjutott spanyolok mögött. A jól kezdő szerbek 17:10-es első negyedet hoztak össze, a nagyszünetben pedig 32:24-re vezettek, ám a második félidőben az ázsiai csapat összekapta magát, és visszajött a meccsbe, sőt, a vezetést is többször átvette a hajrában. Blama azért nem történt szerb szempontból, a lányok behúzták a meccset, így a mai B és C csoportos záróforduló után megtudják, kivel játszanak a negyeddöntőben.

A férfitornán befejeződtek a csoportküzdelmek, meglepetések nélkül, már ha a szlovének spanyolok feletti tegnapi diadalát nem számítjuk annak – bár az előző két meccsen mutatott forma miatt miért is kéne… A C jelű kvartett első helyéről döntő rangadón sokáig a Ricky Rubio (18 pont, 9 gólpassz) által vezényelt spanyolok vezettek, akik a harmadik negyedben 12 pontosra (57:45) növelték előnyüket, ám Luka Dončićék már ennek a játékrésznek a végére gyakorlatilag teljesen eltüntették lemaradásukat (70:68), majd egy 7:0-s (82:76-ról 82:83) és egy 9:0-s (87:86-ról 87:95) rohanással megnyerték a találkozót. A győztes részéről többen játszottak nagy partit, a faultokkal küzdő Dončićnak egy gólpassz híján összejött a tripla dupla (12-14-9), a legeredményesebb Čančar 22 pontot dobott, Tobey 16-ot, Prepelič 15-öt.

A holnapi negyeddöntők sorsolását is megejtették azonnal a szlovének meccse után. A spanyolok és az amerikaiak fogják játszani a legnagyobb derbit, amely az előzetes várakozások szerint aranymeccsnek is elment volna.

A negyeddöntőben: Szlovénia–Németország, Spanyolország–Egyesült Államok, Olaszország–Franciaország, Ausztrália–Argentína.