2024. március 28., csütörtök

Elkapták a szenttamási állatkínzókat

Hivatalos értesülések szerint a szenttamási rendőrség vasárnap két kamaszt vett őrizetbe, akiket a Jamura városrészben elkövetett szörnyű állatkínzás feltételezett elkövetőiként tartanak számon.

Egész Szenttamás döbbenettel vette tudomásul, hogy a községben elkövetett, majd  vasárnap a világhálón és  a közösségi portálokon nagy visszhangot kiváltó videofelvétel a község Jamura városrészében készült, ahol valaki(k) négy macskát összekötöztek, majd feldobták őket az úttest felett áthaladó telefonkábelre. Tekintettel arra, hogy sokkoló felvételekről van szó, így azokat nem közöljük.

A mindenütt hatalmas visszhangot kiváltó eset után senki számára sem világos, hogy mi ösztönözhet valakit (valakiket) ilyen értelmetlen és szörnyű cselekedetre. A minden oldalról elítélt tett sajnos a legolvasottabb portálokra és közösségi oldalakra is felkerült, pár óra alatt több tízezren látták. Néhány média közölte a elkövetők nevének kezdőbetűit, a rendőrségen azonban elmondták, hogy ezek az információk tévesek.

A rend őreinek gyors és hatékony reagálása jelentősen hozzájárult az alaposan felborzolt  kedélyek csillapításához, eredményes munkájuk pedig dicséretet érdemel. Az eset jelenleg a közvádló előtt van, és tekintettel arra, hogy kiskorúakról van szó, az eljárásba valószínűleg a szociális központ szakértőit is bevonják.

A pszichológusok egyetértenek abban, hogy mély aggodalomra okot adó cselekedetről van szó, amely az empátia rendkívüli hiányára utal, ugyanakkor komolyabb személyiségzavar jele lehet.