2024. április 24., szerda

Színjáték az egész?

Vladimir Vuletić már korábban feljelentette az államfőt a Belivuk-ügy kapcsán

Miután Aleksandar Vučić államfő bejelentette, hogy „elintézi" saját maga feljelentését a Belivuk-klánnal kapcsolatos ügyben, válaszolva azokra a bírósági vallomásokra és ellenzéki megnyilvánulásokra, melyek szerint tudomása volt a bűnszervezet tevékenységéről, s rejtegetni valója van, hétfőn Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, a Szerb Haladó Párt alelnöke bejelentette: ő fogja ma megtenni a feljelentést az ügyészségen. Vučić ezzel igazát szeretné bizonyítani, s minél gyorsabban maga mögött tudni az elhangzott vádakat.

A témával kapcsolatos nyilatkozatában Vladimir Vuletić jogászprofesszor, a Partizan futballklub korábbi elnökhelyettese elmondta, nem érti, miért van erre szükség, amikor maga korábban már két feljelentést is tett Vučić és Aleksandar Vulin belügyminiszter ellen a Belivuk-ügyben, így ezek a bejelentések és intézkedések szerinte kizárólag a színjáték részei.

Mint mondta, az első feljelentés a bizonyítékok nyilvánosságra hozására utalt, melyet a tisztségviselők folyamatosan követnek el különböző tévécsatornákon vendégeskedve, veszélyeztetve ezáltal a nyomozás sikerességét. Elmondása szerint a tárgyalások előtt Vulin és Vučić minden alkalommal feltárja a legfontosabb bizonyítékokat, csökkentve ezáltal azok jelentőségét.

A második feljelentés a bírósági akták egyes sajtóorgánumok rendelkezésére bocsátása ügyében történt – magyarázta Vuletić, aki szerint a politikusok voltaképpen „visszaeső bűnelkövetők", még csak azt kell tisztázni, milyen szálak kötik őket a klánhoz.