2024. április 18., csütörtök

Gradinánál ma is négy órás a várakozás

A hétvégi csúcsforgalom után egyes szerbiai határátkelőhelyeken ma reggel is hosszú sorokban várakoznak az utasok, a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség (AMSS) jelentése szerint legtöbbet a Bulgáriába igyekvőknek kell várakozniuk Szerbiából való kilépéskor Horvátország felé.

A ma hajnali jelentés szerint:

Dimitrovgradnál nincs 15 percet meghaladó várakozási idő.

Horgosnál az országba való belépésre a személyautók és az autóbuszok kb. 60 percig várakoznak.

Preševónál 120 percet, Gostunnál 30 percet az országot elhagyva, 
Jabukánál a belépésre 30, Špiljaninál a ki- és belépésre egyaránt 30 percet,
Batrovcinál belépésre 150 percet, a kilépsére 120 percet.
A kilépési teherforgalom Horgosnál 90 percre mérséklődött.

Tegnap és a hétvégén csúcsforgalom volt a határátkelőhelyeken. Mint azt nyomtatott kiadásunk mai számában is olvashatják, a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralásból visszainduló turisták miatt hosszú volt vasárnap a várakozás a horgos–röszkei autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban. A szerb–magyar határon egyaránt öt órát kellett várakozniuk azoknak a személyi gépjárműben ülőknek, akik ki vagy be akartak menni az országba, az autóbusszal érkezőknek és kilépőknek pedig 10–10 órás volt a várakozás. A királyhalmi–ásotthalmi határátkelőn mindkét irányban két órát kellett várakozni.

Az előrejelzések szerint a következő hétvégén is hasonló csúcsforgalomra lehet majd számítani a szerb–magyar határszakaszon, mindkét irányban. Azt követően sokkal kevesebben utaznak majd Szerbia felé, Magyarország irányába viszont nagyobb lehet a forgalom szeptember közepéig.