2024. április 25., csütörtök

A nagy beruházások idejét éljük

Októberben megnyílik a nyugdíjbiztosító felújított épülete Újvidéken

Miloš Vučević polgármester és Darija Kisić Tepavčević munkaügyi és népjóléti miniszter asszony szombaton körsétát tettek a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap Újvidéken épülő új épületénél. Az építkezés tulajdonképpen a meglévő, a Búzatéren lévő irodaház kibővítését foglalja magában, a teendő 95 százalékát már elvégezték, úgyhogy az új épületrész hamarosan megnyílhat. A polgármester úgy értékelt, hogy a beruházás – méretét tekintve – az öt legnagyobb közé sorolható a székvárosban. 600 millió dinárt felemésztő építkezésről van szó, az építkezés a számos viszontagság ellenére egy pillanatra sem állt le, minden a terv szerint történik.

– Bízunk abban, hogy októberben már megnyithatjuk országunk legszebb, a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kötelékében működő irodaházát. Vajdaság polgárait a legszínvonalasabb szolgáltatás várja majd itt, gratulálok a miniszter asszonynak és az alap vezetőségének a sikerért – nyilatkozta a polgármester.

Az épület alagsorában két emeletnyi parkolóházat alakítottak ki, mindenhol lehetőség van a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedésre is.

A miniszter asszony szerint az építkezés jó bizonyítéka annak, hogy „a nagy, országos jelentőségű beruházások idejét éljük”. Emlékeztetett arra, hogy amíg 2012-ig a kifizetett nyugdíjak 50 százalékát állami támogatásból fedezték, addig mára a helyzet teljesen megváltozott: az elvégzett munka után nyugdíjba vonultak járandóságát teljes egészében a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap fizeti ki.

A látogatás során a politikusokat Relja Ognjenović, a köztársasági alap igazgatója kísérte el körsétájukra.