2024. április 25., csütörtök

Bicikliverseny szemfüleseknek

Feladatokkal tarkított kerékpárversenyt szerveznek a Péterváradi várban

A hegyi kerékpározók (mountainbike) Európa-bajnokságának bemelegítőjeként holnap 18 órakor a Péterváradi várban egyórás versenyt rendeznek Capriolo hunt elnevezéssel, a győztes egy Capriolo márkájú kerékpárt nyer.

Emellett a kategóriák legjobb versenyzői további harminc értékes nyereményben részesülnek. Az érdeklődők, azaz azok, akik szeretnének részt venni a megmérettetésben, ma 18 óráig jelentkezhetnek, a benevezés díjtalan. A Capriolo hunt versenyt az Ecape Room Door 404 szervezetébe tömörülők úgy képzelték el, hogy a kerékpározók élvezzék a versenyt, miközben a Péterváradi várban kutatják az elrejtett, különféle jeleket, emellett logikai feladatokat is meg kell oldaniuk. A leggyorsabbakat és legszemfülesebbeket tehát értékes nyeremények várják, a főnyeremény a már említett Capriolo kerékpár, Yason szemüvegek, kerékpáros felszerelés és még sorolhatnánk. Azoknak, akik nem bizonyulnak eléggé gyorsnak, de mégis jó helyezést érnek el, pólókat, bögréket és más emléktárgyakat ajándékoznak a szervezők.

Újvidék az idén először lesz a hegyi kerékpározók Európa-bajnokságának házigazdája, a sportrendezvényt augusztus 12-e és 15-e között tartják meg a Péterváradi várban. Az esemény nemcsak a sportolóknak, hanem a kerékpározás szerelmeseinek, a gyermekes családoknak, fiataloknak és időseknek is feledhetetlen élményt nyújthat. A várba való belépés a kontinenstorna ideje alatt ingyenes lesz, a mostani vírus- és egyéb helyzettel összhangban 500 részvevőt várnak 44 európai országból. A versenyzőknek bukósisakot kell vinniük magukkal, azok pedig, aki nem tudnak ilyent biztosítani maguknak, ingyenesen kibérelhetik a sisakot szervezőktől.