2024. március 28., csütörtök

Először a vajdasági közönség előtt

Csütörtök este a Bagossy Brothers Company együttes lépett fel Palicson – Az esemény a szabadkai VM4K szervezésében valósult meg

Csütörtök este a Bagossy Brothers Company zenekar fellépését élvezhette a közönség a palicsi nagyparkban. Az esemény a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ szervezésében, a Csütörtök esték másképp elnevezésű rendezvénysorozat keretében, az intézmény nyár esti koncertsorozatának részeként valósult meg.

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, majd Magyarországon tett szert széleskörűbb ismertségre. A legnagyobb sikert az Olyan ő című daluk hozta meg számukra, amely 2019-ben a slágerlisták élén állt. Az együttes tagjai Bagossy Norbert (gitár, ének), Bagossy László (basszusgitár, vokál), Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk). Mindeddig négy stúdió- és egy koncertalbumuk jelent meg. Az elmúlt két évben három kategóriában nyerték el a Petőfi Zenei Díjat, és kétízben kapták meg a Fonogram-díjat Az év hangfelvétele kategóriában.

A Bagossy testvérek (Fotó: Ótos András)

A Bagossy testvérek (Fotó: Ótos András)

A Bagossy Brothers Company koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak egész Vajdaságból, hiszen nagyon gyorsan megtelt a színpad előtti rész és a sétány is.

– Az volt a benyomásunk, hogy a kétévestől egészen a nyolcvanévesekig mindenki szereti és dúdolja a Bagossy Brothers Company dalait. Ezért gondoltuk azt, hogy egy olyan zenekart hívunk meg, amelynek koncertjén mindenki jól érezheti magát – nyilatkozta lapunknak Csizmár Rita, a VM4K referense.

Az est során a zenekar legismertebb dalai csendültek fel, mint a Visszajövök, a Van egy ház, az Olyan ő, a Valahol itt... A közönség a legújabb, Fordul a világ című album felvételeiből is hallhatott egy kis ízelítőt.

A fellépés előtt Bagossy Norbert kérdésünkre elmondta, hogy korábban még nem jártak Palicson, és jól érzik magukat.

Rengetegen voltak kíváncsiak a zenekar koncertjére (Fotó: Ótos András)

Rengetegen voltak kíváncsiak a zenekar koncertjére (Fotó: Ótos András)

– Életünkben először járunk itt, és nagyon tetszik a helyszín. Még kis sem szálltunk a buszból, és már akkor láttam, hogy szép helyen vagyunk. A koncerten a korábban megjelent lemezeinkből merítünk, és adunk egy kis ízelítőt az új dalokból is. Mivel először lépünk fel itt, ezért igyekeztünk mindent beleadni abba, hogy a közönség is jól érezze magát – emelte ki a zenekar énekese.

A Bagossy Brothers Companynak mindez sikerült, hiszen mindenki jól érezhette magát a koncerten. A fellépés végén a közönség többször is visszahívta a zenekart, akik eleget téve a kérésnek több ráadásdalt is eljátszottak a jelenlevőknek.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András