2024. április 25., csütörtök

Elkeltek a Tisza-parti telkek Óbecsén

A régi lóversenypálya területének az eladásáról augusztusban írja alá az önkormányzat a szerződést

Csaknem 10 hektárnyi földterület 98 millió dinárért – ez lett az eredménye annak a pályázatnak, amit az önkormányzat írt ki a régi lóversenypályán található Tisza-parti telkek, valamint a Komunalac Közvállalat által jelenleg használt épületek eladására. Az egyetlen ajánlattevő a tavaly ezer dináros alaptőkével alapított Duna Improvment nevű cég lett, a vállalattal várhatóan augusztus elején írják alá az adásvételi szerződést. A tranzakcióra pénteki ülésén adta áldását az óbecsei képviselő-testület.

– A pályázatra a budapesti Arthur Bergman vállalat szerbiai leányvállalata jelentkezett, és a beruházó az az Arthur Bergman lesz, amely a Jovan Zmaj utcában jelenleg is egy szállodát épít. A Tisza-partra szállodát, gyógyfürdőt és aquaparkot terveznek, amelynek az építése remélhetőleg 2 éven belül megkezdődik. Ezzel egy több évtizedes álom valósul meg Óbecsén –  mondta Dragan Tošić polgármester.

Óbecsén nem először harangozzák be a gyógyfürdő építését, de most először lett vevője is a parcelláknak – Kiss Igor képviselő testületi elnök szerint ez mindenképpen okot ad az óvatos optimizmusra.

– Jelentős mérföldkőhöz érkezett Óbecse ezeknek a telkeknek az eladásával – eddig a pontig még soha nem jutott el az önkormányzat. Az, hogy egy cég csaknem egymillió eurót fektet be a parcellákba, komoly bizakodásra ad okot. A teljes beruházás értéke a becslések szerint 65-70 millió euró lesz – tudtuk meg Kiss Igortól.

Három évvel ezelőtt az óbecsei Knežev Group már vásárolt egy telket a lóversenypályán, ahova szállodát tervezett építeni, de a cég időközben a telket és a projektet is továbbadta. A telek a nyilvántartási adatok szerint most már a Duna Improvment tulajdonában van.

A pénteki ülésen az is eldőlt, hogy a község napja alkalmából megtartott vasárnapi díszülésen az Eva Braun együttes frontemberét és dalszerzőjét, Goran Vasovićot avatják Óbecse harmadik újkori díszpolgárává, a községi díjat pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola, az óbecsei Egészségház, a bácsföldvári Vojvodina Tekeklub, Rideg Csaba bácsföldvári graffitiművész, a Than Fivérek Értelmiségi Kör, Toll Gyula óbecsei hegedűművész és Pavle Sklenar, a KWS vállalat vezérigazgatója veheti majd át.