2024. április 25., csütörtök

Nem vitáztak sokat

A verbászi képviselő-testület ülésén a sok napirend ellenére gördülékenyen haladt a munka

Tizedik alkalommal ült össze a verbászi községi képviselő-testület, amelynek tagjai csütörtökön 22 napirendi pontot vitattak meg. Az ülés legfontosabb napirendi pontja a 2021. évi költségvetés módosítására tett javaslat volt, amit a jelenlévők a vitát követően szavazattöbbséggel elfogadtak.

A helyi parlament ülése képviselői cserével kezdődött, ugyanis Slavica Dimitrijević képviselő benyújtotta lemondását, helyét Milan Glušac, a község volt polgármester-helyettese foglalta el.

Az ülés folytatásában meghozták a határozatot a verbászi közigazgatási hivatal káderügyi tervének módosításáról, egy revizor alkalmazásáról Verbász községben, továbbá a főügyészség 2021. évi belső ellenőrzésére vonatkozóan, valamint megszületett a döntés Verbász község önkormányzati igazgatásáról szóló határozat módosításáról, továbbá a község káderügyi tervezetének előkészítéséről, valamint elfogadták a nyilatkozatot a humánerőforrás-gazdálkodás tevékenységeiről. Ugyanakkor megszületett a döntés az adományok átvételének és megvalósításának ellenőrzéséről a községben, valamint határoztak a 2021/2022-es évre vonatkozó távfűtési árakról is.

A parlamenti többség megszavazta azt a határozatot is, amely jóváhagyja a Standard Kommunális Közvállalat hőtermelő rendszerének rekonstrukciójával a szerződéses hőellátásról szóló köz- és magánszféra közötti partnerségről szóló közbeszerzési szerződés módosítási tervezetét, jóváhagyták a verbászi Gyógyszerészeti Intézmény 2021. évre vonatkozó munkatervét és pénzügyi tervezetének módosítását, elfogadták a Kulturális Központ idei évi pénzügyi tervezetének módosítását, valamint a Verbász-Kúla Szennyvíztisztító Közvállalat 2021-re vonatkozó üzleti programjának módosítását, jóváhagyták a szóban forgó közvállalat Verbász és Kúla község költségvetéséből származó pénzeszközök felhasználására vonatkozó különleges program módosításait, a közvállalat hamarosan nyugdíjba vonuló igazgatója, Ranko Mitrović helyére pedig Miljko Miljanićot nevezték ki megbízott igazgatónak.

Az ülés végén a képviselők elfogadták a 2020. évi közlekedésbiztonságról készült jelentést, a káderügyi és adminisztratív kérdésekkel foglalkozó bizottság javaslatait, majd elhangzottak a képviselői kérdések is.