2024. április 20., szombat

Hatvanháromból egy

A Városi Közigazgatás Felügyeleti és Ellenőrző Titkárság hétvégi mérlege

Az elmúlt hétvégén a járvány terjedésének megakadályozása érdekében végrehajtott ellenőrzés részeként a kommunális milícia és a szabadkai Városi Közigazgatás Felügyeleti és Ellenőrző Titkárság egy vendéglátóipari egységnek szabott ki büntetést, amely a megengedett munkaidőn túl is nyitva tartott, valamint kilenc vendégnek, akik megszegték a fertőző betegségek elleni védelemről szóló törvényt – írja a Subotica.com hírportál.
Július 23-a és 25-e között a kommunális milícia és a titkárság munkatársai összesen hatvanhárom vendéglátóipari egységet vizsgáltak át, számolt be a hírportálnak Fazekas Tibor, a Városi Közigazgatás Felügyeleti és Ellenőrző Titkárságának titkára, aki hozzátette, hogy a vizsgálatok során nem észleltek jelentős szabálytalanságokat.
– Az említett időszakban kilenc személyre szabtunk ki büntetést, akik megszegték a fertőző betegségek elleni védelemről szóló törvény előírásait, valamint egy vendéglátóipari létesítményre, amelyre az előírt munkaidőn túli nyitvatartás miatt szabtunk ki büntetést – nyilatkozta a titkár.
Fazekas Tibor továbbá elmondta, hogy a vendéglátóipari egységek ellenőrzését naponta elvégzik. Ez alapján szerinte kijelenthető, hogy a szabadkai vendéglátósok betartják a járványügyi előírásokat.
– A kommunális rendőrség és a titkársága az elkövetkező időszakban is, a napi teendői mellett, az illetékes szervek vonatkozó előírásai, döntései és utasításai alapján folytatja a vendéglátóipari létesítmények ellenőrzését – emelte ki Fazekas Tibor a hírportálnak.