2024. április 19., péntek

Kész káosz a strandon!

Szerb turisták miatt fürdőhelyeket zártak be Sutomoren

A montenegrói Sutomore üdülőhelyen a szerbiai turisták maguk után hagyják a szemetet, ezért az egyik bérlő arra kényszerült, hogy már az esti órákban körülzárja a bérelt strandrészt – írja a B92 hírportál.

A helyi lakosság, de a szerbiai turisták is támogatták a kezdeményezését, hogy a strandokat az esti órákra bezárják, mivel a turisták a fekvőhelyek között hagyják a szemetet. A strandokat szatyrok, élelmiszer csomagok és üres üvegek borítják.

Erről a Podgorički vremeplov elnevezésű Instagram oldalon szerdán közzétett fényképek és videófelvételek tanúskodnak a leginkább. A felvételeken az látszik, hogy sok fiatal üldögél a fekvőhelyeken, a felvezetőben pedig az is elhangzott, hogy az ilyen magatartás miatt nem lehet nyugodtan aludni, több esetben pedig a rendőrség is beavatkozott.

Egyesek tiltakoznak a strandok esti bezárása miatt, míg másokat az éjszaka folyamán történő gyülekezések zavarják.

– Felállították és bezárták a kapukat, az emberek nem tudnak kimenni a strandra. Pedig az közterület és senki nem tilthatja meg senkinek, hogy lemenjen a fürdőhelyre, ez ellentmond a józan észnek, különösen úgy, hogy ez a strand szabad részét képezi – mondta az egyik polgár.

– Kész káosz, amit az éjszaka folyamán csinálnak. Senki sem tud aludni, még a rendőrség is több alkalommal beavatkozott – fejtette ki elégedetlenségét egy másik polgár.