2024. március 29., péntek

Európai értékeket ápolunk

A városházán tegnap Miloš Vučević polgármester találkozott Joost Reintjesszel, Hollandia belgrádi nagykövetével. A vendég szívélyes üdvözlése után kiemelte, hogy Újvidék aktív nemzetközi és városközi kapcsolatokat ápol.

– Újvidék példát mutat az európai értékek képviselete terén, hiszen olyan multikulturális város, amely ápolja a különbözőségeket. Európa Ifjúsági fővárosává, valamint Európa Kulturális fővárosává választották, ami tovább erősíti ezt a megdönthetetlen tényt – mondta Vučević.
A két politikus egyet értett abban, hogy az Európa Kulturális Fővárosa cím általános fejlődést hoz a kiválasztott városnak, és a régiónak is. A cím elősegíti a városok közötti együttműködést és a közös aktivitásokat is. A stabil politikai helyzetet, a reformok folytatását és az erős gazdaságot tekintik az előrehaladás alapfeltételeinek, az európai utat pedig a legjobb módnak ahhoz, hogy Szerbia a lehető legjobban kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, beleértve a polgárok minél magasabb életszínvonalának elérését is.

Vučević kiemelte, hogy a városi önkormányzat igyekszik minél nagyobb támogatást nyújtani azoknak a pozitív folyamatoknak a megvalósításához, amelyeket a kormány hajt végre. Hozzátette, hogy az ipari övezetek kialakítására, a kedvező munkafeltételek megteremtésére és az új munkahelyek megnyitására a városi vezetőség prioritásként tekint.