2024. április 18., csütörtök

Hétemeletes saroképület épül a Munkás utcában

A Stražilovo és a Munkás utca kereszteződésénél tervezett, hétemeletes lakóépület módosított tervdokumentációjába augusztus 4-éig nyerhetnek betekintést a polgárok.

A szóban forgó telken, a Modena gradnja NS vállalat egy hétemeletes épületet tervez emelni, a tervet a városi képviselők a június közepén megtartott ülésen jóváhagytak. Az építkezés előtt szükséges a Kislimán városrész urbanisztikai tervezetének megváltoztatása, ez most folyamatban van. A változtatásokkal lehetővé válik az eredeti telekhez képest nagyobb építkezés. A tervek szerint a szóban forgó területen hét emeletnél több nem lehet, a legfelső emelet tetőzetének laposnak kell lennie. Az említett terület 860 négyzetméter kiterjedésű, a tervek szerint az új épületben átlagosan 55 négyzetméter területű lakásokat alakítanának ki. Emellett a földszinten, vagy a pincében garázst is kialakítanak majd. A beruházónak tiszteletben kell tartani az egy lakás–egy parkolóhely szabályt, valamint arra is figyelnie kell, hogy ne veszélyeztesse a környéken lévő ostorfákat.

Hamarosan ismét bontanak a Munkás utcában

Hamarosan ismét bontanak a Munkás utcában

Ezzel a mostani beruházással a kivitelező folytatja a Munkás utcában végzett építkezéseit, ugyanis már van itt egy ötemeletes épülete a 25. házszám alatt. A tervmódosításokba való betekintésre minden munkanapon 9 és 14 óra között nyílik lehetőség, a Lázár cár sugárút 3. alatti irodaházban, valamint a Sonja Marinković helyi közösség irodájában, a Razzia áldozatai rakpart 4.-ben. A polgárok és a jogi személyek írásos formában benyújthatják kifogásaikat és javaslataikat a városi önkormányzat építészeti hivatalában, az Iskola (Školska) utca 3.-ban, augusztus 4-éig.