2024. április 20., szombat

Egy tonna kokaint szállítottak egy vitorlás csónakban

Egy szerb állampolgárt letartóztattak az Azori-szigetek közelében, amikor utolérték az egy tonnányi kokaint szállító vitorlás csónakját – írja a 021.rs hírportál.

Az Opinion de Malaga spanyol hírlap értesülései szerint a szerb férfin kívül még egy horvát és egy belga állampolgárt is letartóztattak. A három elkövető már nagy tapasztalattal rendelkezett az Atlanti-óceánon vitorlás csónakkal történő átszelése terén és már többször is a rendőrség látószögébe kerültek más esetekkel kapcsolatban.

A hírlap szerint valószínűleg egy brit drogkartell alkalmazta a három tapasztalt férfit, hogy szállítsák a kábítószert. A kokaint a csónak belsejében külön erre a célra kialakított részlegekben rejtették el.

A rendőrség végül utolérte a csónakot, amelyet ezt követően a Nagy Kanári-szigetre vontattak. A hírlap tájékoztatása szerint az ügynökök több mint két órán keresztül kutatták át a csónakot, hogy megtalálják az elrejtett kokaint. A letartóztatott személyek viszont nagyon nyugodtak voltak, mert meg voltak győződve arról, hogy az ügynökök nem tudják megtalálni az elrejtett csomagokat.

A kokaint végül egy kilogrammos csomagokba pakolva találták meg, amelynek becsült értéke Spanyolországban 40 millió euró körül mozog, míg Nagy-Britanniában meghaladhatja a 100 millió eurót is.

A kábítószer csempészek kilogrammonként tervezték eladni a kokaint és érdekességnek számít az is, hogy a vitorlás csónakot kibérelték és az óceánt átszelő csónakversenybe is beneveztek, ilyen módon szállítva a drogot. A vizsgálat kiderítette, hogy a kokainnak a spanyol Costa del Sol kikötőjébe kellett volna megérkeznie.