2024. március 28., csütörtök

Vučić: Már két hónapja tudomásom van a Geox elköltözéséről

Aleksandar Vučić elnök úgy reagált arra a hírre, miszerint a Geox vállalata elhagyja Szerbiát, hogy az állam nem fogja cserbenhagyni Vranjet. Hozzátette, hogy már két hónapja tudomása volt a Geox elköltözési szándékáról – írja a Szerbiai RTV.

A Pink televíziónak adott interjújában Vučić elnök elmondta, hogy A Geox vállalatot az előző hatalom hozta az országba, vagyis Boris Tadić volt elnök, majd később az állam kifizette a megígért összeget. Hozzátette, hogy ezt újból megtenné, mivel ez a beruházás életet vitt Vranjeba.

Ők elmennek, de más vállalatokkal kapcsolatban is várható ilyen döntés, amelyek az előző hatalommal kötöttek szerződést és ez velünk is megtörténhet – mondta Vučić.

Kihangsúlyozta, hogy az 1200 alkalmazottból máris 500 ember számára megoldást tudnak találni a „török barátainknál”. Elmondta, hogy ügyelni fog arra, hogy ezt a számot megnöveljék és minél több embert alkalmazzanak.

Nem fogjuk Vranjet cserbenhagyni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vranjeiek munkát találjanak, méghozzá a török barátainknál sokkal jobb bér mellett, mint amit az olaszoknál kaptak – hangsúlyozta ki az elnök.

Éveken keresztül fektettünk be a vranjeiek életébe és ezt továbbra is megfogjuk tenni. Ez egy fer hozzáállás a többi pedig csak politizálás és beteges politikai gyűlölet, aminek nincs vége – utalt Vučić elnök az őt ért kritikákra a Geox elköltözésével kapcsolatban.

A Szkopjeban megkötésre kerülő egyezményekkel kapcsolatosan Vučić reményét fejezte ki, hogy a Mini Schengen kezdeményezésének köszönhetően sikerül megalkotni a jövőt. Véleménye szerint egy, két éven belül eltűnnek majd a határok.

Úgy gondolom, hogy elértük azt, amiről álmodtunk és ezt magunk fogjuk megcsinálni – mondta  Vučić.

Szavai szerint a kezdeményezés megvalósulása azt jelentené, hogy határok nélkül lehetne eljutni egészen Görögországig.